Crna Gora u grupi sa Gruzijom, Slovačkom i  Albanijom
Foto:kosarka.me

Kvalifikacije za Eurobasket 2017

Crna Gora u grupi sa Gruzijom, Slovačkom i Albanijom

Košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće u grupi F kvalifikacija za Eurobasket 2017, gdje će se za plasman na kontinentalni šampionat boriti protiv Gruzije, Slovačke i Albanije.

U kvalifikacijama će igrati 27 reprezentacija koje će konkurisati za 11 preostalih mjesta na EP. Kvalifikacione utakmice će se odigrati od 31. avgusta do 17. septembra ove godine, a na EP plasiraće se pobjednici sedam grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Eurobasket 2017 će biti održan u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Domaćin završnice biće Turska.

Osim zemalja organizatora, na Eurobasket plasman su ovjerili finalisti minulog EP, Španija i Litvanija, te sedam reprezentacija koje će nastupiti u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. To su Hrvatska, Srbija, Češka Republika, Francuska, Grčka, Italija i Latvija. 

Žrijeb kvalifikacionih grupa za EP 2017:

Grupa A: Belgija, Island, Švajcarska, Kipar

Grupa B: Njemačka, Holandija, Austrija, Danska

Grupa C: Švedska, BiH, Rusija

Grupa D: Poljska, Estonija, Bjelorusija, Portugal

Grupa E: Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Kosovo

Grupa F: Gruzija, Crna Gora, Slovačka, Albanija

Grupa G: Makedonija, Mađarska, Velika Britanija, Luksemburg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.