Finalni duel Crne Gore i Srbije pred 16.000 gledalaca
Foto:AA

Spektakl u Beogradu

Finalni duel Crne Gore i Srbije pred 16.000 gledalaca

Crna Gora će u finalu Evropskog prvenstva u subotu od 17.45 u Beogradskoj areni igrati sa Srbijom, nakon što je sinoć savladala Mađarsku rezultatom 8:5.

Finale će se igrati se pred 16.000 gledalaca, saopštili su organizatori i LEN.

Kako se navodi, zbog velikog interesovanja dogovoreno je da se sadašnji kapacitet sa 11.500 gledalaca poveća na 16.000, a danas će se dodatne ulaznice naći u prodaji.

"Svi detalji su dogovoreni, biće sklonjena zavjesa, a bezbjednost je na najvišem nivou za 16.000 gledalaca", rekao je direktor EP 2016 Darko Udovičić. 

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković rekao je sinoć da je igra u odbrani njegove selekcije ključ pobjede nad Mađarskom i dodao da je u finalu Srbija favorit, ali i da njegova selekcija ima svoje šanse.

"Odigrali smo jako dobru odbranu od početka do kraja i to je ključ pobjede. Svi igrači su dali svoj maksimum, iako je bilo jako teško oporaviti ih od utakmice prije dva dana. Na kraju je pobijedilo srce. Nemam šta da zamjerim igračima. Srbija je pokazala veliki kvalitet do sada. Samopouzdanje im je na vrhunskom nivou, jer su osvojili četiri, pet takmičenja u nizu. Vidjeli smo kako su završili polufinalnu utakmicu protiv Grčke... Nećemo da se predamo, jer i mi imamo neke stvari koje možemo da uradimo protiv njih, ali moramo biti iznad maksimuma, jer objektivno oni jesu favoriti", rekao je Gojković.

Vaterpolista Crne Gore Mlađan Janović ocijenio je da su dvije najbolje selekcije na prvenstvu zasluženo u finalu.

"Danas smo odigrali vrhunski. Siguran sam da smo mi i Srbija dvije najbolje ekipe i da smo zasluženo u finalu. Biće puna arena, fenomenalna atmosfera i prelijepa utakmica. Bilo kakvo drugo finale ne bi opravdalo očekivanja. Srećan sam i zbog plasmana na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro... Nećemo ići na kvalfikacije u Trst, jer smo ovdje obavili mnogo toga", rekao je Janović.

Nikola Janović očekuje veliki spektakl u finalu:

‘’Sve čestitke. Cilj smo ispunili samim prolaskom u polufinale. Još jedan istorijski uspjeh. Nevjerovatno je odigrati ovakve dvije utakmice u četiri dana. Zahvalio bih se armiji naših navijača, i onima koji su bili ovdje i onima pored malih ekrana. Pokazali smo veliki inat, osvetili smo im se za Barselonu. Tada smo nezasluženo izgubili, nosili smo to u sebi. Znali smo da ne smijemo da pregorimo u toj želji. Pokazali smo kakav potencijal ova ekipa još uvijek ima. Odlična odbrana, to je ono što nas krasi. Nema što, idemor  rasterećeno u finale. Očekujem pravi spektakl u finalu. Nema priče, oni su favoriti, igraju pred domaćom publikom. Mi smo pokazali da možemo, biće zanimljivo. Pozdravljam sve u Crnoj Gori, idemo u finale.’’, poručio je Janović.

Selektor Srbije Dejan Savić izuzetno respektuje Crnu Goru i očekuje veliku utakmicu u finalu Evropskog prvenstva protiv Crne Gore.

"Biće to sjajna utakmica dva velika tima. Vladimir Gojković je vratio mentalitet pobjednika u svoju ekipu, djeluju kao jedan i protivnik su za izuzetan respekt",rekao je  Savić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.