Ovaj test otkriva da li ste spremni da pređete u plavuše
Ilustracija

Da li ste spremni za drastičnu promjenu?

Ovaj test otkriva da li ste spremni da pređete u plavuše

Prije nego što riješite da svojoj kosi "date" novu boju, evo šta biste trebalo da uradite.

Razmišljate o prelasku iz brineta u plavuše? Onda vas čeka puno komplikovanih i skupih frizerskih tretmana prije kojih biste ipak trebali da odgovorite na sledeća 4 pitanja i utvrditi da li ste spremni za tu drastičnu promjenu. 

1. Da li je plava boja komplementarna vašoj boji kože? 

Pepeljasto plava dobro će stajati ženama s hladnijim tonom boje kože, a zlatne nijanse pristaju ženama s toplijim tonovima. Važno je obratiti pažnju i na podton i uzeti u obzir da plava boja kose retko pristaje žutom podtonu. Ako ste kao dijete imali plavkaste pramenove u kosi, onda ste definitivno spremni na promjenu. 

2. Da li ste spremni na trošak farbanja? 

Uspješna transformacija iz brinete u plavušu ne događa se preko noći i često je potrebno nekoliko tretmana kako biste dobili željenu nijansu. Naravno, to nije jeftino i ako odmah znate da trenutno niste u dobroj finansijskoj situaciji bolje pričekajte sa farbanjem. 

3. Da li je vaša kosa u dobrom stanju? 

Bez zdrave kose nema uspješnog farbanja i ako želite da se upustite u ovako veliku promjenu važno je da provjerite u kakvom su stanju vaše vlasi. 

4. Možete li se odreći pegle i uvijača? 

Prelazak iz brinete u plavušu definitivno će do određene mjere oštetiti vašu kosu i zbog toga nakon farbanja morate izbjegavati pegle i uvijače. U suprotnom će vaša kosa izgledati kao ‘slama’ i dodatno ćete oštetiti kosu izvana, ali i iznutra. 

zadovoljna.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.