Kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu(VIDEO)
Ilustracija

Savjet za vozače

Kako odlediti zaleđenu bravu na automobilu(VIDEO)

Zima je odavno stigla, a vozači znaju da na niskim temperaturama zaledi brava koje može da ih dovede do “nervnog sloma” kada ujutru žure na posao. Srećom, postoji veoma jednostavno rješenje.

Sledeći put kada vas ujutru dočeka zaleđena brava, umjesto da lomite ključ i prste pokušavajući da je razmrdate, jednostavno na ključ nanesite malo sredstva za suvo pranje ruku. 

Riječ je o onim malim bočicama gela koje bi trebalo uvijek da nosimo sa sobom i čistimo ruke kada nismo u mogućnosti da ih operemo. 

Sve što treba da uradite jeste da stavite malo gela direktno na ključ, a onda ključ stavite u bravu i ostavite ga tako par sekundi. Alkohol u gelu će rastopiti led i brava će se polako otključati. 

Ako, međutim, nemate gel kod sebe, možete običnim upaljačem par sekundi da grejete metalni dio ključa - vreli metal odlediće bravu.

Avaz.ba

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.