Mađarska u polufinalu protiv Crne Gore
Foto:Starsport

Savladala Hrvatsku

Mađarska u polufinalu protiv Crne Gore

Vaterpolo reprezentacija Mađarske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu, pošto je u četvrtfinalu savladala Hrvatsku sa 8:5 (2:1, 3:2, 1:1, 2:1).

Mađare je do pobjede predvodio Deneš Varga sa tri gola, dok su se po dvaput u listu strijelaca upisali Norbert Hošnjanski i Balaš Haraj.

Najefikasniji u selekciji Hrvatske bio je Ante Vukićević sa dva gola, dok su po jedan postigli Antonio Petković, Maro Joković i Luka Lončar.

Mađarska je od početka utakmice bila bolja u bazenu, igrala je mnogo čvršće u odbrani od svog rivala, koji je imao mnoštvo šuteva sa velike udaljenosti, ali nije uspio da ih realizuje.

Ekipa Tibora Benedeka je utakmicu prelomila pred kraj treće i početkom poslednje četvrtine, kada je stekla prednost od tri gola (7:4), pa Hrvatska nije imala mnogo vremena da izbori makar produžetke.

Madjarska će se u četvrtak u polufinalu sastati sa Crnom Gorom, koja je ranije danas sa 10:7 pobijedila Italiju.

U drugom polufinalu sjutra od 20.15 u Beogradskoj areni se sastaju Srbija i Grčka.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.