wpolo.me

Evropsko prvenstvo u Beogradu

"Ajkule" razbile Italiju, Crna Gora u polufinalu!

Vaterpolisti Crne Gore ostavrili su veliku pobjedu na Evropskom prvenstvu u Beogradu. "Ajkule" su razbile Italiju i plasirale se u polufinale takmičenja.

Naši vaterpolisti savladali su večeras u četvrtfinalnom meču selekciju Italije 10:7 (3:2, 1:0, 4:3 i 2:2) i tom pobjedom napravili veliki korak ka Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru. Crna Gora će, ukoliko večeras Hrvatska eliminiše Mađarsku, obezbijediti olimpijsku vizu. Bolji iz tog duela biće rival crnogorskoj selekciji u polufinalu. 

Crna Gora je odlučujuću prednost stekla u trećoj četvrtini, povela je 8:5, a već početkom nastavka razliku je uvećala na četiri gola i praktično već tada riješila sve dileme. 

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Nikola Janović sa četiri, po dva gola postigli su Aleksandar Radović i Darko Brguljan, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Antonio Petović i Predrag Jokić. U italijanskoj selekciji najbolji je bio Frančeso Di Fulvio sa dva, dok su sa po golom meč završili Pjetro Filjoli, Mihael Aleksandar Bodegas, Kristijan Prešuti, Stefano Longo i Mateo Aikardi. 

Plasman među četiri najbolja tima na šampionatu juče su izborili Srbija i Grčka. Srbija je bila ubjedljiva protiv Rusije 15:5, dok je Grčka eliminisala Španiju 6:2.

TOK MEČA:

I četvrtina:

6:28 min Prešuti - 0:1

5:11 min Nikola Janović - 1:1 - peterac

4:23 min Radović - 2:1

3:57 min Di Fulvio - 2:2

0:35 min Petrović - 3:2

II četvrtina:

5:10 min Jokić - 4:2

PAUZA:

III četvrtina:

7:17 min Luongo - 4:3

6:28 min Radović - 5:3

5:34 min Nikola Janović - 6:3

4:12 min Filjoli - 6:4 - peterac

1:35 min Bodegas - 6:5

1:20 min Darko Brguljan - 7:5

0:05 min Darko Brguljan - 8:5

IV četvrtina:

6:53 min Nikola Janović - 9:5

6:15 min Aikardi - 9:6

5:14 min Di Fulvio - 9:7

2:29 min Nikola Janović - 10:7

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.