Borozan  slomio zglob šake
Crnogorski rukometni reprezentativac Vuko Borozan

EURO 2016 za rukometaše

Borozan slomio zglob šake

Crnogorski rukometni reprezentativac Vuko Borozan (21) neće po lijepom pamtiti jučerašnji duel sa Danskom na EURO 2016 u Poljskoj. Osim što je Crna Gora, uprkos odličnoj igri, poražena (28:30) od favorizovane Danske, on je slomio zglob šake desne ruke.

Zbog ove povrede sjajni mladi crnogorski bek propustiće sjutrašnji meč odluke za njegovu reprezentaciju protiv Rusije, prenosi Anadolija.

Borozan se povrijedio u završnici utakmice u 57. minuti kada je šutirao pri čemu je došlo do kontakta sa Madsom Mansahom Larsenom. Odmah je prevezen u bolnicu, gdje se ispostavilo da se radi o lomu, pa mu je šaka stavljena u gips.

Uprkos činjenici da Crnogorci imaju dva poraza u grupi "C" i dalje imaju šansu da se plasiraju u drugi krug. Uz trijumf nad Rusijom za to im je potrebna pobjeda Mađarske protiv Danske ili remi. Ukoliko pak budu slavili Danci onda Crnogorcima za prolaz dalje igra trijumf sa tri i više golova razlike.

Utakmica Crna Gora - Rusija igraće se u srijedu u Gdansku sa početkom u 17:15 sati, dok će od 20 igrati Danska i Mađarska.

Talentovani Borozan sa 11 golova drugi je strijelac Crnogoraca u Poljskoj, odmah iza Nemanje Grbovića koji je 12 puta zatresao protivničku mrežu. Jedan od najperspektivnijih lijevih bekova Evrope od 2014. godine nosi dres njemačkog Lubeckea. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.