Srbija pobjedom nad Rusijom do polufinala EP
foto: Beta

Sa Grčkom igra u srijedu

Srbija pobjedom nad Rusijom do polufinala EP

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale šampionata Evrope u Beogradu pobjedom nad selekcijom Rusije sa 15:5 (3:2, 4:1, 4:2, 3:0).

Ekipa Dejana Savića u borbi za finale igraće u srijedu sa Grčkom, koja je ranije danas bila bolja od Španije - 6:2.

Iako je razlika u kvalitetu dva tima očigledna, Rusija se pokazala kao sasvim dobar rival, ali osim prve deonice nije mogla ozbiljnije da parira aktuelnom evropskom šampionu.

Srpski vaterpolosti imali su malo problema u prvih pet minuta meča kada su Rusi imali vođstvo, ali je Andrija Prlainović sa dva majstorska gola pokazao zašto je jedan od najboljih igrača na svijetu. Srbija je poslije toga preuzela stvari u svoje ruke, razigrali se Dušan Mandić i Filip Filipović, pa je prednost konstantno rasla.

Srbiju su do pete pobjede na turniru predvodili Mandić i Prlainović sa po tri gola, dva su postigli Nikić i Filipović, a u strijelce su se još upisali Ćuk, Pijetlović, Aleksić, Jakšić i Mitrović.

Polufinale Evropskog prvenstva između Srbije i Grčke igra se u srijedu od 20.15 sati u Kombank areni.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.