Evo kako će izgledati Ferrari 2040. godine? (VIDEO)(FOTO)
Ferrari Manifesto

Pogledajte

Evo kako će izgledati Ferrari 2040. godine? (VIDEO)(FOTO)

Ferrari je predstavio tri pobjednička koncepta sa konkursa Top Design School Challenge 2016. Dizajnerske studije nastale su kao dogovor na pitanje kako treba da izgleda Ferrarijev automobil u budućnosti.

Prvu nagradu osvojio je šestočlani tim studenata iz Francuske za koncept Ferrari Manifesto:

 

Žiri je bio naročito impresioniran uglađenim dizajnom spoljašnjosti, načinom otvaranja vrata na vozilu i futurističkim izgledom enterijera.

Ferrari Manifesto
 
Ferrari Manifesto

 

Ako nam prvonagrađeni rad omogućava da zavirimo u ne tako daleku budućnost supersportskih automobila, šta onda reći za drugoplasiranu studiju koja je najviše fokusirana na revolucionarno drugačiju kabinu vozila.

Koncept pod imenom Ferrari FL potpisuje Rus Roman Jegorov koji studira u Njemačkoj:

 

Ferrari FL

 
Ferrari FL

 

Nagrada "Premio Speciale" pripala je nešto konzervativnijem radu tri studenta iz Južne Koreje, čiji koncept nosi oznaku Ferrari de Esfera i slijedi dizajnersku nit aktuelnih modela proizvođača iz Maranela.

Ferrari de Esfera
 
Ferrari de Esfera

 

Koji vam se od tri nagrađena rada najviše dopada?

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.