Koristite micelarnu umjesto obične vode
Ilustracija

Blagotvorna

Koristite micelarnu umjesto obične vode

Obična voda iz slavine isušuje nježnu kožu lica, zbog čega se Francuskinje umivaju isključivo micelarnom vodom, jer nježno čisti, hidrira i uklanja nečistoće i šminku sa kože, pišu "Večernje novosti".

Micelari su male grupe masnih kisjelina, koje upijaju ulja, otapaju nečistoće i razgrađuju masnoću. 

Prednosti ove blagotvorne vode, koja postoji u gotovo svim kozmetičkim linijama, su velike, zbog čega je stručnjaci preporučuju kao zamjenu za više preparata za njegu i čišćenje lica. 

Idealna je za osjetljivu kožu jer ne sadrži sapune, parfeme i alkohol, koji često podstiču iritacije i upale. 

Ne morate da je ispirate, jer ne sadrži štetne hemikalije, pa je mnogo bolja od vlažnih maramica za skidanje šminke. Zato, kada putujete, u neseser ubacite samo micelarnu vodu, jer će vam zamijeniti razne preparate za njegu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.