Šta obavezno treba da znate ako putujete na Bali (VIDEO)
Ilustracija

Šta obavezno treba da znate ako putujete na Bali (VIDEO)

Naočare za sunce, šešir i smartfoni sa kamerama najčešći su turistički aksesoari na sunčanim destinacijama. Velika je šansa, međutim, da ćete ostati bez ovih objekata ukoliko se zaputite na Bali.

Za majmune koji naseljavaju ovo ostrvo, predmeti koje turisti nose sa sobom idealan su način da napune stomak – nakon što ih otmu “brzinom svjetlosti”, trampiće ih za malo hrane. 

U BBC-jevom serijalu "World's Sneakiest Animals” voditelj Kris Pekam prikazalo je koliko su ove životinje spretne i brze. Njihov lopovluk neće pričiniti mnogo štete ukoliko su u pitanju plastične japanke ili jeftine naočare, ali stvari mogu postati mnogo ozbiljnije ukoliko se domognu vašeg smartfona ili nekog drugog vrijednog predmeta, piše "Hafington post". 

Lekcija koja se iz video snimka može naučiti je da je na Baliju, kao i u mjestima poput Bako nacionalnog parka u Maleziji ili Manuel Antonio nacionalnog parka u Kostariki, najbolje nositi zatvorene cipele (ili barem one koje čvrsto prianjaju uz stopalo) i držati elektronske uređaje čvrsto u rukama ili u torbi.

b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.