Pet najluksuznijih automobila sa sajma u Detroitu (FOTO)
Ilustracija

Ostavljaju bez daha

Pet najluksuznijih automobila sa sajma u Detroitu (FOTO)

Na jednom od najvećih sajmova automobilske industrije koji se održava u Detroitu predstavljeni su brojni noviteti. Najveći svjetski proizvođači nisu štedjeli novac kada je u pitanju luksuz, a ljubitelji automobila mogli su uživati u predstavljanju najnovijih modela koji ostavljaju bez daha.

Jedan od najluksuznijih automobila predstavili su iz kompanije Mercedes, a riječ je o modelu E klase koji je sličan prethodnicima iz C klase, ali sa originalnim inovacijama.

mercedes

Najnoviji model ima sistem za pomoć u vožnji, a poboljšana je i sigurnost, kao i udobnost. Jedna od pogodnosti je i ugrađen Active Brake Assist, koji vozača upozorava na mogući sudar i sam koči. Nova Mercedesova E klasa na tržištu će biti dostupna u aprilu ove godine.

Još jedan automobil koji obiluje luksuzom je i Hyundaijeva akvizicija Genesis G90. Radi se o novom luksuznom brendu koji treba zamijeniti Hyundai Equus. Novi model opremljen je sjajnim inovacijama koje uključuju 12,3-inčni ekran, zatim digitalnu opremu koja vozaču pomaže prilikom parkiranja u uskom prostoru, senzore koji poboljšavaju kvalitet zraka unutar kabine, i brojne druge segmente koji se odnose na sigurnost.

hyundai

U grupu najluksuznijih automobila sa sajma u Detroitu spada i Lincoln Continental. Novi model ima pogon na sva četiri točka i ima 3,0-litarski GTDI V6 motor.

U odabrano društvo spada i Infiniti Q60. Osnovni model ovog automobila ima i 2.0 turbo motor od 211 KS. Posjeduje sistem direktnog upravljanja preko Drive Mode Selectora i nudi šest osnovnih modula podešavanja i to Customize, Standard, Snow, Eco, Sport i Sport+.

auto1

Posjeduje i sedmostepeni automatski mjenjač, a osim pogona na zadnje točkove, postoji i model sa pogonom na sve točkove.

Odabrano društvo zaključuje automobil Lexus LC 500. Još uvijek nije zvanično objavljeno koji će ga motor pokretati, ali se vjeruje da će to biti atmosferski 5,0-litarski V8 iz model RC F, koji isporučuje 467 KS pri 527 Nm obrtnog momenta. To znači da će LC 500 imati zaista impresivne performanse.

lexus

U ponudi će se naći i hibridni LC 500h, tako da će 3,5-litarski V6 motor biti uparen s električnim motorom, a ukupna snaga će iznositi 470 KS. Prodaja ovog automobila bi trebala početi u drugoj polovini ove godine.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.