Šampion festivala šaha Intermajstor Blažo Kalezić
Sa dodjele nagrada

Podgorica

Šampion festivala šaha Intermajstor Blažo Kalezić

U organizaciji Šahovskog kluba “7. Oktobar”, a pod pokroviteljstvom kompanije “Lovćen životna osiguranja”, u Podgorici se realizuje manifestacija pod nazivom Festival šaha “Lovćen životna osiguranja - pravi potez”.

Manifestacija je počela igranjem kvalifikacionih turnira 26. i 27. decembra prošle godine, da bi se nastavila dopunskim kvalifikacijama I finalnim turnirom.

U veoma jakoj konkurenciji od 28 igrača, koji su igrali u finalu Festivala nagrade su osvojili: 1. Intermajstor Blažo Kalezić (23 poena), 2.Intermajstor Luka Draškovic (22,5 poena), Velemajstor Nikola Đukić ( 22 poena),4. Veljko Draganić (21,5 poen), 5. Fide majstor Vladimir Pajković (20,5 poena), 6. Jovan Milović (18,5 poena), 7. Fidemajstor Sreten Đukanović (18 poena), 8. Velemajstor Milan Draško ( 18 poena), 9. Armin Mušovic (15 poena),  i 10. Intermajstor Bogdan Podlesnik (14,5 poena).  Nagrade su osvojili i najbolje plasirana takmičarka: Ženski intermajstor Aleksandra Milović (6,5 poena) i najbolje plasirani član Šahovskog kluba „7. Oktobar“ Vladimir Savić sa (8,5 poena).

Na svečanosti uručenja nagrada učesnike  i goste pozdravila je Dobrila Otović, Izvršni direktor Lovćen životnih osiguranja čestitala je nagradjenim učesnicima i čestitala im na ostvarenom rezultatu. Ona je zahvalila svima, koji su uzeli učešće na Festivalu šaha „Lovćen životna osiguranja – pravi potez“ a broju i kvalitetu učesnika pokazuju da je ovo bio inpozantan sastav.

"Ove godine i ovim Festivalom smo proslavili pet godina od osnivanja Lovćen  životnih osiguranja, u želji da nastavimo da igramo prave poteze i da dugo traje saradnja nas iz osiguranja i šahovske zajednice. Kao društveno odgovorna kompanija Lovćen životna osiguranja će i u buduće zajedno sa vama, razvijati i njegovati zajedničke vrijednosti koje nam život i pružaju“, kazala je Otović.

Finalni turnir se igrao po Berger sistemu, a novčane nagrade, pehar i medalje za pobjednike Festivala, pobjednicima je uručila Dobrila Otović, na prigodnom koktelu uz vina kompanije “13. Jul –Plantaže”, prijatelja Festivala. 

Festival se završava  simultankom Velemajstora Nikole Đukića višestrukog i aktuelnog prvaka Crne Gore u šahu, sa članovima kluba i polaznicima omladinskih škola.

Za besprekorno vođenje turnira i sudjenje, organizator duguje zahvalnost šahovskom sudiji Mladenu Popoviću Fide arbitar, koji je ovaj posao obavio na visokom profesionalnom nivou. Zoran Ralević direktora kluba “7. Oktobar” kaže da ova manifestacija u potpunosti protiče u festivalskom duhu slavljenja šaha i šahovske igre, uz druženje i takmićenja šahista, ljubitelja šaha i šahovskih djelatnika.”

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.