Srbija u punoj Areni ubjedljiva protiv Hrvatske

Evropsko prvenstvo u Beogradu

Srbija u punoj Areni ubjedljiva protiv Hrvatske

Na Evropskom vaterpolo prvenstvu koje se igra u Beogradu,reprezentacija Srbije, na samom startu takmičenja, sigurnom igrom, uz odličnu odbranu, pobijedila je jednog od najvećih konkurenata u borbi za medalje, reprezentaciju Hrvatske, rezultatom 13:6.

Pred punom Arenom i 11 hiljada navijača, na početku utakmice Hrvatska je prva povela sa golom prednosti, što je i jedino vođstvo koje je imala tokom meča. Tu dionicu igre, reprezentativci Srbije su preokrenuli i završili sa dva gola prednosti (3:1).

U drugoj četvrtini, reprezentativci Srbijie su uspostavili dobru odbranu i bili su efikasniji u napadu, pa se na petominutni odmor otišlo sa rezultatom 7:3.

Kako se pokazalo na kraju utakmice, pobjednik ovog meča odlučen je u trećoj četvrtini, u kojoj je Srbija primila samo jedan gol, a postigla pet.

Četvrta dionica meča pripala je rezultatski Hrvatskoj, koja je postigla dva gola, a primila jedan, ali to je bilo dovoljno tek da se smanji prednost u konačnom rezultatu 13:6, u korist Srbije.

U grupi B u kojoj nastupaju Srbija i Hrvatska, prvog dana šampionata odigrana je i druga utakmica, između Francuske i Malte, u kojoj je slavila Francuska, naredni protivnik Hrvatske, 17:7. Srbija će za dva dana odmjeriti snage sa Maltom.

Anadolija

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.