Ne preskačite ove sprave dok gradite moćno tijelo
Ilustracija

Ne preskačite ove sprave dok gradite moćno tijelo

Lični trener i fitnes ekspert Erik Broser otkrio je koje mašine u teretani moraju da budu sastavni dio vašeg svakog treninga.

MAŠINA ZA PROPADANJE

"Kada želim da treniram grudi, preferiram obično propadanje sa sopstvenom težinom ili sa pojasom oko struka. Takođe volim mašinu za propadanja kada želim da jako da vježbam triceps", kaže Broser

PEK DEK (SEATED FLYE MACHINE)

"Volim ovu pomalo čudnu spravu za izgradnju i grudi i zadnjih deltoidnih mišića, zato što obezbjeđuje i kontrolu, izolaciju i konstantnu tenziju tokom čitavog opsjega pokreta. Ova mašina istovremeno isteže i kontrahuje mišiće, pospješujući njihov rast"

SMITH MAŠINA

"Ovo je definitivno jedna od mojih omiljenih mašina i koristim je za sve, od potiska, preko čučnjeva i iskoraka do mrtvog dizanja i veslanja. Mnogi veterani u bodibildingu će pohrliti ka Smit mašini zato što ona ograničava opseg pokreta, ali dopušta i dosta kontrole, pogotovo sa osnovnim pokretima i velikim težinama"

LEG PRES

Leg pres je mašina, koja vam je neophodna ako želite masivne noge i kompletan donji dio tijela. "Od prvog dana, izbjegavam smiješna poluponavljanja i koristim pun opseg pokreta, koji zapaljuje kvadricepse, ali i grudi svakim ponavljanjem. Takođe se trudim da mijenjam pozicije nogu što češće kako bih se fokusirao na različite regije i kompleks mišića butina", objašnjava Broser.

LAT MAŠINA

"Ne možete da nabildujete deltoide koji su već široki, ali ako već godinama ne uspijevate da popunite svoje XXL majice iako stalno dižete bučice, onda vam preporučujem da probate sa ovom mašinom. Vježba sjedeće bočno dizanje na lateral mašini omogućava nedvosmislenu tenziju u predjelu lateralnih deltoidatenziju i na početku i na kraju ponavljanja ", dodaje Broser.

Menshealth.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.