3 brza recepta za glatke noge i zadnjicu
Ilustracija

Za tijelo bez celulita

3 brza recepta za glatke noge i zadnjicu

Pilinzi koji se sastoje od abrazivnih sastojaka poput morske soli, smeđeg šećera i kafe najbolji su prijatelji vašem tijelu!

Pilinzi od abrazivnih sastojaka idealni su za glatke noge i zadnjicu, a možete ih napraviti u sopstvenoj kuhinji. Čiste kožu od mrtvih ćelija kože, pospješuju cirkulaciju i smanjuju neželjenu narandžinu koru na bedrima i zadnjici.

Pasta od morske soli i smeđeg šećera

Napravite pastu od jedne šoljice smeđeg šećera, šoljice morske soli, soka jednog iscijeđenog limuna, nekoliko čajnih kašičica maslinovog ulja i par kašika meda. Utrljajte pastu na kritične dijelove tijela poput bedara i zadnjice, pa masirajte područje kružnim pokretima. Ostavite pastu da odstoji pet minuta pa je isperite hladnom vodom s tijela.

Pasta od kafe

Pomiješajte pola šoljice grublje mljevene kafe s malo maslinovog ulja, i tri kašike šećera dok ne dobijete homogenu pastu. Njome istrljajte neželjenu narandžinu koru na tijelu. Ako želite da postignete dodatan učinak - pastu trljajte uz pomoć abrazivnog sunđera za tijelo koji će poboljšati prokrvljenost kože.

Pasta od algi i maslinovog ulja

Pomiješajte 3 kašičice usitnjenih algi s malo morske soli i četvrt šoljice maslinovog ulja dok ne dobijete homogenu smjesu. Umasirajte ovu pastu na celulitom zahvaćena područja kružnim pokretima u trajanju od nekoliko minuta. Pasta će imati bolji učinak ako prvobitno pore otvorite uz pomoć toplog tuša, a nakon 'tretmana' pastu isperete hladnom vodom.

Elle.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.