Festival šaha u Podgorici
Ilustracija

10, januara finalni turnir

Festival šaha u Podgorici

Šahovski klub “7. Oktobar” iz Podgorice pod pokroviteljstvom kompanije “Lovćen životna osiguranja”, organizuje šahovsku manifestaciju “Lovćen životna osiguranja - pravi potez”.

Festival je započeo serijom kvalifikacionih bropoteznih turnira sa tempom igre 5 minuta po igraču, sa kojih se 20 igrača kvalifikovalo direktno u finale, da bi se nastavio dopunskim kvalifikacionim turnirom organizovanim na zahtjev šahista.

Naime usljed velikog interesovanja šahista i iskazane želje da igraju finalni turnir, Organizacioni odbor Festivala je odlučio da u subotu 9. januara omogući igranje dopunskog kvalifikacionog turnira, na kojem imaju pravo igre svi zainteresovani šahisti, a sa kojeg će dva prvoplasirana igrača steći pravo da igraju finale Festivala.

Finalni turnir se igra u nedelju 10. januara nakon kojeg će pobjednički pehar i nagrade na prigodnoj svečanosti (pod pokroviteljstvom kompanije «13. Jul Plantaže») uručiti Dobrila Otović, izvršni direktor kompanije Lovćen životna osiguranja.

Festival se završava simultankom velemajstora Nikole Đukića crnogorskog reprezentativca, višestrukog i aktuelnog prvaka Crne Gore u šahu, sa članovima kluba i polaznicima omladinskih škola.

Festival se realizuje u klubskim prostorijama ŠK «7. Oktobar», pod sudijskim vodstvom Mladena Popovića, Fide arbitra.

Svi turniri su rejtingovani, tako da su igrači, na taj način, dodatno motivisani za borbu u svakoj partiji. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.