Krema od samo dva sastojka briše podočnjake
Foto: Guliver/Thinkstock

Isprobajte

Krema od samo dva sastojka briše podočnjake

Dobre kreme su obično i skupe, a posebno one za predio oko očiju, jer aktivno pomažu ublažavanje bora i “crnih kesa”. Napravite sami ovu kremicu brzo i lako za 5 minuta.

Za ovu domaću kremicu kažu da je najbolja na svijetu iz domena kućne izrade i da se može porediti, po rezultatima, sa nekim od najskupljih i najcjenjenijih krema kada je u pitanju predio oko očiju. Zanimljivo je da su vam potrebna samo dva moćna sastojka da je napravite sami.

Sigurno ste čuli koliko je kokosovo ulje dobro i šta sve možete napraviti od njega. Riječ je o zaštitnom antioksidantu, koji potpomaže obnavljanje tkiva kože i zacjeljenje i to začuđujuće dobro.

Vitamin E je najčešće sastavni dio proizvoda za njegu kože lica i to zbog nekoliko dobrih razloga: ima antioksidantna svojstva, ključan je u zaštiti ćelija kože od UV zračenja, zagađenja i drugih elemenata, koji “proizvode” slobodne radikale, koji štete koži. Takođe, ovo ulje pomaže koži da izgleda mlađe, popravlja linije i sitne bore na licu.

Za pravljenje moćne kreme potrebno vam je sirovo organsko ekstradjevičansko kokosovo ulje i kapsule vitamina E ili ulje vitamina E. 

U manju čistu teglicu stavite kokosovo ulje. Da biste ga otopili, zagrijavajte teglicu u šerpici sa toplom vodom. Izbušite rupicu u kapsulama vitamina E i sipajte u teglicu (najbolje bi bilo da nađete čisto organsko ulje vitamina E, ali i kapsule mogu poslužiti). 

Trebalo bi da na 30 gr kokosovog ulja stavite sadržaj 1 kapsule ili 4-5 kapi ulja vitamina E. Na kraju možete dodati i malo ulja noćurka, koje je poznato kao dobro sredstvo protiv starenja kože. Sve pomiješajte sa čačkalicom i vaša krema je gotova.

Kremu možete čuvati u frižideru ili na sobnoj temperaturi. Nije bitno da li je u tečnom ili čvrstom stanju – efeketi su isti.

Nanosite je dva puta na dan u malim količinama. Upija se u kožu vrlo brzo. A, ukoliko ste alergični na ulje vitamina E, možete koristiti samo kokosovo ulje.

Dnevno.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.