Održan tradicionalni šahovski turnir u bjelopoljskoj Kući šaha ŠK

Povodom Dana Opštine Bijelo Polje

Održan tradicionalni šahovski turnir u bjelopoljskoj Kući šaha ŠK "Rokada"

U bjelopoljskoj Kući šaha ŠK „Rokada“ iz Bijelog Polja organizovao je tradicionalni šahovski turnir u 9 kola po Bergerovom sistemu, povodom Dana Opštine Bijelo Polje, na kojem je prvo mjesto osvojio Armin Mušović, drugo Nenad Karišik i treće Veljko Šćekić.

Nakon ovog, održan je i turnir u ubrzanom šahu, koji je osvoijo Milinko Rabrenović.

"Treba naglasiti da je Armin Mušović najmlađi aktivni šahista u Bijelom Polju, te da je Milinko Rabrenović najbolji šahista Bijelog Polja svih vremena, kazao je u ime organizatora turnira  Adnan Striković Predsjednik ŠK „Rokada“  i zahvalio se predsjedniku Opštine Aleksandru Žuriću bez čije pomoći ne bi bilo ni Kuće šaha u Bijelom Polju", navodi se u saopštenju.

sah2

Turnir je otvorio član Upravnog odbor JU "Centar za sport i rekreaciju" Bijelo Polje Samedin Agović, koji je iskoristio priliku da čestita upravi I takmičarima šakovskog kluba “Rokada” plasman u Premijer ligu Crne Gore.

"U svom  obraćanju je istakao da je Održavanje tradicionalnog šahovskog turnira u povodu “ Trećeg januara dana Opštine Bijelo Polje” pravi način da se promoviše šah i izrazio uvjerenje da će se u godinama koje su pred nama, broj igrača na ovom turniru povećavati i da će turnir biti još bolji. Šah nije samo sport, već i način kako ljudi formiraju ličnost, ali i umjetnost, ovakve manifestacije kao što je ova današnja potrebne su Bijelom Polju i očekujem da će u ovom gradu uskoro biti sličnih takmičenja na mnogo višem nivou. Održavanje ovog turnira je veliki podstrek za one koji žele da se bave šahom i mladim ljudima da razvijaju svoj karakter, jer šah nije samo igra, već i nauka i filozofija", kazao je Agović.

Na kraju Agović je poželio učesnicima ovog prestižnog turnira da se ugodno osjećaju u Bijelom Polju, da iz Bijelog Polja ponesu lijepe uspomene, da ne ponesu samo nagrade, priznanja i pehare, i da ponesu bar jedno prijateljstvo više.                                                                                                                                                   

 "U to ime, želim vam lijep provod, dobre rezultate, neka pobjedi najbolji. Želim vam dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću. mnogo sportskog uspjeha i da povučete puno pametnih poteza", istakao je na kraju pozdravnog govora  Agović.

sah