Ova modna pravila zaboravite u 2016. (FOTO)
Ilustracija

Pridržavajte ih se

Ova modna pravila zaboravite u 2016. (FOTO)

Modni svijet je tokom godina uspio da sakupi popriličan broj pravila kojih bi trebalo da se pridržavamo, ali je napokon došlo vrijeme da se odreknemo onih najistrajnijih i dozvolimo sebi da pronađemo sopstveni stil bez poprijekih pogleda modnih puritanaca.

Crna i braon boja se ne miješaju: Iako mnogi smatraju crnu “neutralnom” bojom koja se odlično slaže sa svim ostalim bojama, modna pravila su uvijek tvrdila suprotno. Međutim, stvari se polako mijenjaju i sada možete da nosite i kombinujete boje onako kako želite, pogotovo ako vas je ovo pravilo sprečavalo da nosite svoje dvije omiljene boje zajedno – crnu i braon.

m

Horizontalne linije će vas učiniti širim: Mnogi misle da će ih odjevni predmeti sa horizontalnim linijama učiniti širim, i to je zaista slučaj ako je cijeli vaš autfit takav ili su odjevni komadi isuviše usko pripijeni uz tijelo, ali sumnjamo da je iko ikada isprobao takvu kombinacju. Zaboravite na ovo pravilo i slobodno obucite neku modernu majicu ili džemper sa horizontalnim linijama – sve dok je ostatak vaše odjeće pošteđen istih.

m1

Nikada ne nosite teksas na teksas: Ovo pravilo se danas krši širom svijeta i to sa dobrim razlogom – teksas nikada nije bio popularniji. Za najefektniji izgled koristite odjevne komade teksasa različitih boja, nijansi i teksture, a najbolje bi bilo da se držite tamnijih boja.

m2

Cipele uvijek moraju da se slažu sa torbom: Mnogi slijepo prate ovo pravilo, ali polako dolaze novi trendovi i pravila. Ako je cijeli vaš autfit u crnoj boji, izaberite šarenu i upečatljivu torbu. Možete da na sebi imate i do tri boje i da pritom izgledate dobro. Što je vaš izgled prostiji, imate više mogućnosti da se igrate sa bojom cipela i torbe. Braon nijanse odlično se slažu sa narandžastom, žuta sa maslinasto zelenom bojom, tako da je napokon došlo vrijeme da više eksperimentišete i pronađete sopstveni stil.

m3

Ne miješajte zlato i srebro: Ako dizajneri nemaju nikakav problem da prave nakit sa srebrnim i zlatnim elementima, zašto bi bio problem da te dvije boje ukombinujemo u autfit? Pritom, ako pogledamo svjetske zvijezde, ne može, a da nam ne promakne da su kombinacije zlata i srebra trenutno jako popularne.

m4

Nezavisne

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.