Sutjeska pobijedila Partizan u Nikšiću!
Foto: ABA liga

Veliki korak ka opstanku u ABA ligi

Sutjeska pobijedila Partizan u Nikšiću!

Sutjeska je očitala lekciju Partizanu u Nikšiću 82:71 i napravila veliki korak ka opstanku u ABA ligi. Nikšićani su već do poluvremena završili posao, pošto su prvih 20 minuta dobili 47:25. Sutjeska sada ima šest pobjeda i 12 poraza, kao i Partizan i Igokea, a izabranici Dušana Dubljevića imaju bolji međusobni skor od beogradskog kluba (u "Pioniru" slavili crno-bijeli 75:67).

Vilson je doveo Partizan u vođstvo, ali je Sutjeska odgovorila serijom 11:0 (11:2). Gosti su reagovali preko Cvetkovića i Džonsa i smanjili na 13:10, ali su se Nikšićani do kraja prve dionice novom mini-serijo od 5:0 odlijepili na plus 8 18:10.

''Crno-bijeli'' su na startu druge četvrtine uzvratili serijom 7:0 i prišli na samo poen zaostatka (18:17), a Pavlićević je prekinuo crnu seriju u napadu Nikšićana (20:17).

Uslijedila je igra koš za koš, a onda su Nikšićani odigrali furiozno odigrali posljednjih pet minuta druge četvrtine. Varda je vezao četiri poena, Žižić i Pavić su pogodili za tri, a Vranješ realizovao kontru, pa je za čas posla bilo plus 11 za domaće (32:21).

Džons je prekinuo niz domaćina, ali je Sutjeska nastavila da rešeta. Vranješ je pogodio iz teške pozicije, Pavić ponovo bio precizan iza linije 6,76, a Pavlićević iskoristio kontru 39:23!

Nakon tajm-auta, Vranješ je pocijepao mrežicu sa preko 8 metara, a potom je kapiten Žižić donio svom timu 21 poen prednosti (44:23)!

Bilo je i plus 24 u samom finišu (47:23), a konačan rezultat prvog dijela postavio je Vilson je sa linije bacanja 47:25.

U drugom poluvremenu jebilo i plus 26 (53:27), nakon čega su Nikšićani smanjili tempo, što je Partizan iskoristio da ublaži poraz 82:71.

Nerješiva enigma za goste bio je Nemanja Vranješ, koji je ostavrio dabl-dabl učinak (27 poena i 13 skokova), Pavlićević je ubacio 17 poena, a Albijanić je dodao 10.

Kod gostiju se istakao Kevin Džouns sa 20 poena.

Rtcg

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.