Ove kompanije imaju najljepše avione na svijetu
Foto: Aero Icarus / Flickr.com

Top 10

Ove kompanije imaju najljepše avione na svijetu

Avioni ne moraju da budu samo sredstva za prevoz putnika, oni takođe mogu da budu i leteća umjetnička djela. Pogledajte avione čiji su vlasnici uložili poseban trud kako bi i spolja izgledali privlačno.

Air Malta

 

Foto: Mark Harkin / Flickr.com 
 

Nacionalna aviokompanija ove male mediteranske nacije nedavno je preradila svoj vizualni identitet. Malteški krst nalazi se na repu i vrhovima krila aviona ove kompanije.

 

China Southern Airlines

 

Foto: ERIC SALARD / Flickr.com 
 

Ovo je najveći kineski avioprevoznik, sa sjedištem u gradu Guangčou. Elegantni eksterijer aviona ove kompanije sastoji se od kombinacije nekoliko nijansi plave boje sa crvenim kapok cvijetom, simbolom grada, na repu.

 

Asiana

 

Foto: Aero Icarus / Flickr.com 
 

Ovaj južnokorejski avioprevoznik tvrdi da boje koje se nalaze na njihovim letjelicama predstavljaju "pupoljak u cvatu". Pitanje je da li i ostalima tako izgledaju.

 

Arik Air

 

Foto: John Taggart / Flickr.com 
 

Nigerijska kompanija koristi jednostavnu kombinaciju bordo i plave boje. Iz kompanije ističu da te boje imaju umirujući efekat na putnike.

 

Skyteam

 

Foto: llen watkin / Flickr.com 
 

Iako je Skyteam savez više avioprevoznika, sivo-plava kombinacija boja laka njihovih aviona je jedna od ljepših u vazduhu.

 

British Airways

 

Foto: Lars Steffens / Flickr.com 
 

Britanci ne bi bili Britanci da negdje nemaju istaknutu svoju zastavu. Takav je slučaj i sa avionima British Airwaysa, čiji rep ukrašavaju boje vioreće zastave Velike Britanije.

 

Swiss International Airlines

 

Foto: Andrei Dimofte / Flickr.com 
 

Crveno-bila kombinacija, jednostavna, ali veoma elegantna i prijatna za oko.

 

American Airlines

 

Foto: ERIC SALARD / Flickr.com 
 

Kao i njihove kolege iz British Airwaysa, i iz American Airlinesa su odlučili da svoje avione ukrase nacionalnom zastavom.

 

Hainan Airlines

 

Foto: byeangel / Flickr.com 

Najveći privatni kineski avioprevoznik odlučio je da njegovi avioni podsjećaju na kinesku kulturu i prošlost. Za Kineze crvena boja predstavlja radost i sreću, dok zlatna boja podsjeća na vrijeme kineskih carskih dinastija.

 

Kulula

 

Foto: Alan Wilson / Flickr.com 

 

Ovaj južnoafrički niskobudžetni avioprevoznik poznat je po zanimljivim vizualnim rješenjima za spoljašnjost svojih letjelica. Mnogi smatraju da je njihov najbolji dizajn za sada tzv. Flying 101.

Klix.ba

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.