Ove 3 frizure su obilježile 2015 (FOTO)
Ilustracija

Lob, bronde...

Ove 3 frizure su obilježile 2015 (FOTO)

Kada je riječ o hairstyle trendovima, moramo da priznamo da je 2015. godina bila više nego zanimljiva. Asimetrične frizure, različite tehnike bojenja kose i naravno raznovrsni efekti prosvetljavanja kose su bili imperativ prošle sezone.

Svake godine postoje određeni hairstyle trendovi koji dominiraju tokom cijele godine, osvajajući veliki broj holivudskih dama, a onda i cijeli svijet.

Ni 2015. nije bila izuzetak! Sjetite se samo koliko puta smo pisali o fantastičnoj lob frizuri Dženifer Lorens i simpatičnoj piksie frizuri Lili Kolins, kao i highlight tehnikama koje su prosvjetlile našu kosu....

Da, znate o čemu pričamo!

Zato smo sada riješili da izdvojimo najveće hairstyle trendove koji su sada već toliko duboko ukorijenjene u našem vokabularu.

Boja: Bronde

Ombre je definitivno obilježio 2013/2014 sezonu, a već godinu dana kasnije pojavio se bronde- nova tehnika farbanja kose koja predstavlja neobičan miks plavih i kestenjastih tonova. Tako je nastao izmišljen termin "plavobrinete" koji bi trebalo da pojasni bronde efekat.

Bronde odgovara gotovo svakom tenu i savršeno se uklapa uz svaku šminku, zbog čega predstavlja odlčno instant osvježenje. Ovu tehniku farbanja su se prve osmjelile da ponesu Dženifer Lopez I Džesika Alba.

Frizura: Lob

Lob (dugački bob) smo imali priliku prvi put da vidimo na crvenom tepihu, davne 2014. godine, ali njegova popularnost je naglo porasla godinu godinu kasnije kada su mnoge zvijezde rješile da odsjeku svoje duge pramenove i opredijele se za nešto kraću dužinu.

Kao i kod bronde, lob nam dolazi u različitim varijantama- od asimetričnih dužina, zaglađene kose ili sa blagim talasima. Kao što smo rekli, Džesika ga je prva uvela, a veoma brzo smo imali priliku da ga vidimo na Emilia Klark, Dženifer Lorens i drugim IT djevojkama.

Stilzovana frizura: Punđa

Ne, nije riječ o zaglađenoj, velikoj pljosnatoj punđi, već baš nasuprot: messy punđi koja je nalazi na samom tjemenu glave, dok ostatak kose ležerno pada na ramena. Upravo ovu frzuru smo viđali u  brojnim street style izdanjima, ali i na crvenom tepihu kada je bila obogaćena ukrasnim detaljima.  Za ovu divnu chic frizuru su se opredijelile Dajana Kruger , Džesika Alba, Ešli Olsen i druge poznate dame.

Elle.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.