Nove mjere protiv govora mržnje
Ilustracija

Tviter

Nove mjere protiv govora mržnje

Društvena mreža Tviter objavila je juče da će preduzeti nove mjere kako bi ograničila i suzbila govor mržnje i uvredljivo obraćanje i ponašanje.

Ovaj potez je uslijedio pošto su se društvene mreže našle pod pritiskom SAD i vlada drugih zemalja nakon terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji da učine više na iskorjenjivanju onih koji pripremaju zavjere i nasilje, prenosi AFP. 

"Mi vjerujemo da je zaštita od zloupotreba i uznemiravanja vitalni dio obezbjeđivanja prava na slobodno izražavanje na Tviteru", rekla je zvaničnica Tvitera zadužena za onlajn bezbjednost, Megan Kristina. 

Prema novim pravilima, korisnici Tvitera "ne mogu da upućuju prijetnje nasiljem ili promovišu nasilje, uključujući prijetnje ili promociju terorizma" i "ne mogu da podstiču ili učestvuju u vrijeđanju i maltretiranju drugih", navodi AFP. 

Korisnici, kako je navedeno, "ne mogu ni da promovišu nasilje ili direktno prijete ili napadaju druge na osnovu vjerske, rasne, etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, godina ili hendikepa", prenosi AFP.

Tanjug

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.