Da li pravilno nanosite maskaru za oči?
Ilustracija

Trikovi

Da li pravilno nanosite maskaru za oči?

Iako većina žena misli da nema ničeg jednostavnijeg od nanošenja maskare, stručnjaci za šminku smatraju da nije baš tako...

Jer, da biste izvukli ono najbolje iz vaše maskare, morate da poznajete i neke trikove, naročito ako želite da postignete efekat zavodljivog pogleda koji obara s nogu! 

Počnite s donjim trepavicama 

Gledajte pravo i nanosite maskaru cikcak pokretima, obično dva do tri sloja. Ako krenete od gornjih trepavica, maskara će vam se "preslikati" kada spustite pogled. 

Što više maskare na četkici 

Kružnim pokretima nanesite što više maskare na četkicu, umjesto da je pomjerate dolje-gore u bočici jer onda u nju ulazi više vazduha, maskara se brže suši, a stvaraju se i grudvice.

Dvije maskare godišnje 

Na svakih šest mjeseci kupite novu maskarum kako biste izbjegli mogućnost infekcije. 

Uvijač za trepavice 

Ako želite da vam oči izgledaju krupnije, koristite i uvijač za trepavice. Počnite od korijena dlaka, pritisnite 10 sekundi, a zatim nastavite prema krajevima i ponovite postupak. 

Skidač maskare 

Kako biste se riješili i posljednjeg traga maskare, nabavite posebno sredstvo za skidanje šminke s očiju.

Novosti.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.