Vjerovali ili ne zbog ovoga možete da budete IZBAČENI iz aviona
Foto: Thinkstock

Obratite pažnju

Vjerovali ili ne zbog ovoga možete da budete IZBAČENI iz aviona

Do tančina ste isplanirali odmor! Spakovali ste se, karte su tu, stigli ste do aerodroma, prošli čak i carinsku kontrolu... Taman kada ste pomislili da vas više ništa ne dijeli od odmora, dogodi se čudo - IZBACE VAS IZ AVIONA!

Svjesni ste da su posljednjih nekoliko godina veoma pooštrene kontrole na aerodromu, kao i da putnike udaljavaju sa letova zbog najmanje sitnice. Budite sigurni da to nisu samo priče rekla - kazala, već zaista može da vam se dogodi da vas izbace iz aviona i to ukoliko uradite sljedeće.

ZAPALITE CIGARETU

Ukoliko dugo niste letjeli, onda moramo da vas obavijestimo - u avionu nema pušenja! To je najstrožije zabranjeno, već decenijama unazad. Znamo da, ukoliko ste strastveni pušač, vam neće biti nimalo lako da izdržite da ne zapalite cigaretu tokom leta, ali budite svjesni da to može dovesti do toga da vas udalje sa leta! Da, spremni su i da spuste avion na pola puta da bi se vas riješili!

SEKS U AVIONU

Da, zvuči primamljivo i tako filmski, ali to je sigurna karta za put van letjelice. Ne igrajte se sa svojim partnerom tokom leta, jer ukoliko vas uhvate, propade vam odmor.

PRETEŠKI STE ZA AVION

Da, dobro ste pročitali, pojedine avio-kompanije ne žele da prevoze gojazne ljude. Naravno, to ne znači da će vas udaljiti iz aviona ukoliko imate nekoliko kilograma viška. Međutim, ukoliko imate problem da zbog svojih gabarita sjedite u avionu i sjedište vam je "knap", može da vam se dogodi da vas udalje iz letjelice.

CUGNULI STE KOJU VIŠE

U avionu nemaju alkotest, ali definitivno mogu da utvrde da li ste popili koju više i da vas zbog toga zamole da napustite avion. Ukoliko ste još problematični kada popijete računajte da avion, sa vama u njemu, sigurno neće poletjeti.

OTVARATE VRATA

Ovo ste već i čuli: "Drama na nebu! Pokušao da otvori vrata za izlaz u slučaju opasnosti! Avion odmah prizemljen, putnik uhapšen"... Da, to se zaista događa, i sigurno će se isti scenario odigrati ukoliko vi pokušate da otvorite vrata u avionu. Budite mirni i postoji šansa da stignete na odredište bez problema.

PRENISKO NOSITE FARMERICE

Bizaran razlog, složićemo se, ali bilo je slučajeva kada su putnike udaljavali iz aviona jer su prenisko nosili svoje pantalone pa im je "sijevala zadnjica". Frontmen jedne hip-hop grupe je izbačen iz aviona jer je neprikladno nosio farmerice.

ZAUDARATE

Ooooo da, više puta potvrđeno - putnike udaljavaju iz aviona ukoliko smrde. Jednostavno, niko ne želi da trpi saputnika koji zaudara u hermetički zatvorenom prostoru na visini od 10.000 metara. Jednostavno, kupanje pred let i na sebe navucite čistu odjeću.

IGRANJE IGRICA U TOALETU

Pokušajte da izdržite let u avionu a da ne uzmete mobilni u ruke. Čitajte knjigu, žmurite, pričajte sa osobom koja sjedi do vas. Ukoliko je u pitanju dugačak let, posada će sigurno pustiti neki film. Učinite sve da ne čačkate mobilni. Nerijetko se događalo da putnike izbace jer je "onaj do njih" video sumnjivu SMS poruku u telefonu, a bilo je i slučajeva da su putnici plaćali kaznu jer su tokom boravka u toaletu igrali igrice.

Alo