Naučnici otkrili novu vrstu ajkule koja je crna i svijetli u mraku

Neprimjetno se približava svojim žrtvama

Naučnici otkrili novu vrstu ajkule koja je crna i svijetli u mraku

Možda zvuči čudno, ali nedavno je otkrivena nova vrsta ajkule. Ona se skriva u dubokim vodama, ima crnu kožu, ali i svijetli u mraku. Naučnici koji su je otkrili dali su joj ime nindža svjetleća ajkula.

Kako navodi jedan naučni časopis nindža svjetleću ajkulu otkrio je tim Istraživačkog centra ajkula iz Moss Landinga u Kaliforniji. Pronađena je u Tihom okeanu. Zvanični latinski naziv ove ajkule glasi Etmopterus benchleyi.

Nindža svjetleća ajkula dugačka je oko pola metra, a živi na dubini oko 1.000 metara u blizini obale Tihog okeana Centralne Amerike.

Viki Vaskez, jedna od istraživača koji su pronašli ajkulu smatra da joj njena čudna kombinacija tame i svjetlosti omogućava da se neprimjetno približi svojim žrtvama.

AA

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.