Ima 16 godina i već je oborila svjetski rekord!(VIDEO)
Jevgenija Medvedeva

Umjetničko klizanje

Ima 16 godina i već je oborila svjetski rekord!(VIDEO)

Ruska klizačica Jevgenija Medvedeva oborila je svjetski rekord u kratkom programu tokom Šampionata Rusije u umjetničkom klizanju.

Medvedeva je ostvarila rezultat od 79,44 poena čime je nadmašila Japanku Mao Asadu koja je prošle godine upisala 78,66 poena u kratkom programu.

16-godišnja devojka iz Moskve tako je postala nacionalna šampiona, pošto je izvela savšreni nastup uz muziku iz filma "Melodies of the White Night".

Ona je počela da se bavi umjetničkim klizanjem sa tri godine, da bi 2012. debitovala na takmičenju koje je tri godine kasnije osvojila. Uslijedile su zlatna i bronzana medalja na juniorskom Gran priju, pa onda ista odličja svjetskih juniorskim prvenstvima. 

Prije podviga karijere, ove godine osvojila je seniorski Gran pri u Barseloni prije nekoliko dana – završila je oba na prvom mjestu ispred Satoko Mijahare i Elene Radionove.

U martu je na juniorskom Svjetskom šampionatu postavila rekord kratkog programa u toj starosnoj kategoriji, a sa 222,54 poena drži treće mjesto večne liste po ukupnom broju poena. Ispred nje su samo Adelina Sotnjikova sa 224, 59 i Kim Juna sa 228,56.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.