Evo kako da napravite Snješka Bijelića od starih čarapa (FOTO)
Foto: Dnevno.rs/Petar Marković

Novogodišnji ukras

Evo kako da napravite Snješka Bijelića od starih čarapa (FOTO)

Nova godina je poseban period u godini, kada se porodica i prijatelji okupe i slave novi početak, druže se i zabavljaju, stvarajući nezaboravne uspomene. Novogodišnja dekoracija je sastavni dio slavlja i idealan momenat da pustite mašti na volju. Zbog toga smo vam pripremili tutorijal koji je jednostavan, interesantan i izuzetno lijep! Probajte i uvjerite se i sami.

Ukoliko imate malo vremena i volje, možete da napravite divne ukrase bez velikih izdataka. Jedan od najboljih primjera je svakako jednostavni Snješko Bijelić od starih čarapa.

Zabavan za pravljenje i divan dodatak vašoj novogodišnjoj i božićnoj dekoraciji, ovaj Snješko je sjajan kako za odrasle, tako i za djecu. 

Potrebno vam je:

- stare čarape, bijele i u boji,

- makaze,

- pirinač ili pšenica,

- čiode,

- dugmići,

- lijepak.

1. Uzmite stare bijele čarape, pa isijecite tako da vam ostane dio od prstiiju do pete, kao mali džakčić.

2. Napunite čarapu pirinčem ili pšenicom. Protresite s vremena na vrijeme kako biste se uvjerili da ste dobro napunili čarapu.

3. Na vrhu čarapu vežite koncem ili je zašijte.

4. Zatim otprilike na trećini odozgo vežite koncem tako da se jasno razdvoje dvije cjeline.

Na taj način ćete dobiti glavu i tijelo Sneška.

5. Uzmite neku šarenu čarapu po želji pa isijecite dio gdje su prsti, savijte isječenu ivicu istavite na glavu Snješku kao kapicu. Od ostatka čarape isjecite dužu traku koja ćeposlužiti kao šal koji ćete vezati na mjestu gdje ste prethodno vezali konac.

6.  Uzmite čiode sa malim kuglicama na vrhu, jednu narandžastu za nos i dvije plave, crne ili zelene za oči.

Čiode će lako proći kroz čarapu jer je napunjena poroznim materijalom i nema potrebe da ih lijepite.

7. Ukoliko imate dva stara dugmića, možete da ih zalijepite kao dodatni ukras na tijelo Snješka ispod šala.

8. Vaš Snješko Bijelić je spreman i sigurno će oduševiti sve vaše goste. Biće divan dodatak svakoj dekoraciji, a može da bude i divan poklon 

Dnevno.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.