Ulje bijelog luka protiv bolova u leđima i zglobovima
Ilustracija

Prirodno rješenje

Ulje bijelog luka protiv bolova u leđima i zglobovima

Svi mi imamo sada već hronične bolove u leđima i zglobovima zbog hodanja po asvaltu, sjedenja u kancelarijama i ne kretanja.

Predlažemo vam ulje bijelog luka koje liječi ove tegobe.

Ovaj prirodni lijek može kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Recept za liječenje bolnih zglobova i leđa

Očistite 300 – 400 grama bijelog luka i sitno ga isjeckajte, stavite u teglu i prelijte ga sa 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja, najbolje maslinovo ili suncokretovo ulje.

Zatvorite teglu poklopcem i ostaviti na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, da stoji dvije nedjelje. Ne zaboravite svakodnevno mućkati sadržaj tegle.

Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procjedi kroz 3-4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi ovaj prirodni lijek?

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primjer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom vrećicom i utopljava se preko noći. Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca.

Prije upotrebe prirodnih sredstava obavezno se posavetujte sa doktorom.

Nezavisne

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.