Za ovu SKRIVENU STRANICU na Fejsbuku niste imali pojma da postoji, a ona zna dosta toga o vama (FOTO)
Ilustracija

Za ovu SKRIVENU STRANICU na Fejsbuku niste imali pojma da postoji, a ona zna dosta toga o vama (FOTO)

Sigurno ste barem jednom vidjeli oglas na Fejsbuku koji nema nikakve veze sa vama, a ukoliko ste se zapitali zbog čega vam ova društvena mreža baš njih prikazuje, evo odgovora.

Fejsbuk prati ono što lajkujemo i radimo na njegovim stranicama, pa potom prikupljene podatke šalje oglašivačima koji ciljano šalju svoje oglase, a sve u cilju da oni budu usklađeni sa vašim interesovanjima. Međutim, ukoliko vam se dešava da često dobijate pogrešne oglase, evo kako da brzo provjerite šta Fejsbuk sve misli da zna o vama.

Stranica sa ovim informacijama nalazi se u podešavanjima (Settings) pa pod sekcijom “Ads” (Adverts) koja je smještena u donjem lijevom uglu.

Foto: Facebook

Foto: Fejsbuk

Nakon što ste kliknuli na “Ads”, kliknite na “Ads based on my preferences” pa potom “Visit Ad Preferences” i tu ćete pronaći sve što Fejsbuk misli da zna o vama.

Foto: Facebook

Foto: Fejsbuk

U tom meniju možete ukloniti sve ono što smatrate da nije tačno, a pojedini podaci će vas sigurno šokirati.

Izvor: Tportal.hr

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.