Težak pad Majera tokom spusta, helikopterom prevezen u bolnicu
AP Photo/Armando Trovati

Svjetski kup u skijanju

Težak pad Majera tokom spusta, helikopterom prevezen u bolnicu

Austrijski skijaš Matijas Majer doživio je težak pad tokom trke spusta Svjetskog kupa u alpskom skijanju u italijanskom zimovalištu Val Gardena. Poslije ukazane prve pomoći nesrećni Majer je helikopterom prevezen u bolnicu u Bolcanu.

Majer je izgubio kontrolu i okrenuo se, te na leđima nastavio kliziti nizbrdo. Pretrpio je težak pad na njegovoj desnoj strani, a organizatori su saopštili da je u početku imao problema sa disanjem.

32ae6418d1c7fc388a0f6a7067001589

Foto:AP Photo/Marco Trovati

Hans Pum, direktor Austrijskog skijaškog saveza kazao je Majer imao veliku modricu na tijelu, ali da je bio u svjesnom stanju kada je odvezen u bolnicu. Po njemu to je dokaz da vazdušni jastuk treba imati važno mjesto u brzim disciplinama alspkog skijanja.

Prilikom pada Majeru se otvorio vazdušni jastuk na odjelu, koji je po prvi put testiran u trci Svjetskog kupa. Iz kompanije Dainese saopštili su kako je to prvi slučaj u kojem se aktivirao sigurnosni vazdušni jastuk tokom trke.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.