Pristupanje Crne Gore EU: Planirano donošenje 161 zakona, 654 podzakonskih akata i 29 strategija

Predstavljen Nacrt programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2016-2018

Pristupanje Crne Gore EU: Planirano donošenje 161 zakona, 654 podzakonskih akata i 29 strategija

U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija danas je održana prezentacija Nacrta programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji 2016 -2018.

Skup, na kojem su učestvovali članovi pregovaračke strukture, Komisije za evropske integracije i predstavnici nevladinih organizacija, je bio prilika za razmjenu mišljenja, odnosno konsultacije u cilju što kvalitetnije finalizacije ovog strateškog dokumenta.

Generalna direktorica za evropske poslove u MVPEI Snežana Radović je predstavila zakonodavni i strategijski okvir PPCG-a i pozvala predstavnike nevladinih organizacija da dostave komentare na  nacrt dokumenta.

Ona je podsjetila da je Program pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji dokument koji obuhvata strategijski i zakonodavni okvir, kao i administrativne kapacitete u 33 pregovaračka poglavlja.

„Kako se pravna tekovina Evropske unije konstantno mijenja i razvija, a imajući u vidu dinamiku pregovaračkog procesa, Program pristupanja se na godišnjem nivou prilagođava promjenama u okviru procesa razvoja prava EU te smo u skladu s tim pristupili izradi PPCG-a za 2016 – 2018“, istakla je Radović.

Generalna direktorica je podsjetila na dobrar stepen realizacije planiranih obaveza tokom prethodnog perioda i naglasila da je Programom pristupanja Crne Gore EU 2016–2018, planirano donošenje 161 zakona, 654 podzakonskih akata i 29 strategija.

Istakla je da su planovi za 2016, u zakonodavnom i institucionalnom dijelu, usaglašeni s Programom rada Vlade, dok su planovi koji se odnose na administrativni dio, posebno kad su u pitanju nova zapošljavanja, usklađeni s obavezama kadrovskog plana i budžeta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.