Najbolji prirodni lijek protiv HERPESA
Ilustracija

Efikasno rješenje

Najbolji prirodni lijek protiv HERPESA

Herpes na usni vrlo je česta virusna infekcija koja prati pojedina stanja organizma, a najčešće se javlja kao popratna pojava infekcija koje narušavaju imunitet te kod jakih menstruacija, stresa, straha, tjeskobe ili nervoze.

Pomoću jednostavnog prirodnog lijeka moći ćete da ga se brzo i efikasno riješite.

Bijeli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor i gvožđe, između ostalih.

Uzmite češanj bijelog luka, sitno ga isjeckajte i stavite na herpes. Pustite da odstoji oko 10 minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta i u roku od 12 sati herpes će da nestane. Ako je riječ o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.

Bijeli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor i gvožđe. Sadrži i eterična ulja kao što su alicin i vitamine, zato se smatra prirodnim antibiotikom.

Neka istraživanja su pokazala da bijeli luk ima antitumornu aktivnost i zbog toga se koristi i u borbi protiv raka.

Osim toga, bijeli luk je izvrstan borac protiv visokog krvnog pritiska, koristi se za razgradnju masti u krvi, liječi aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava stres, umor, bronhitis, hronični kašalj, astmu, izbacuje toksine iz tijela, pomaže kod čišćenja crijeva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozu.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.