Novi trend za njegu lica: Multimasking
Ilustracija

Novi trend za njegu lica: Multimasking

Jedna maska je dobra, ali više maski je bolje.

Neke maske namijenjene su suženju pora, dok druge olakšavaju pigmentaciju, treće hrane kožu. Svaka maska je dobra, ali sve zajedno djeluju bolje i brže. 

Do nedavno, masku smo primjenjivali pojedinačno: prvo čišćenje, a zatim hidratacija. Ponekad je razlika između nanošenja maski trajala nekoliko dana. Ali, napredne žene koje žive u Južnoj Koreji sada imaju priliku da sačuvaju puno vremena i da riješe odjednom nekoliko problema sa kožom. 

Koža na različitim dijelovima lica je drugačija. Na čelu, nosu i bradi, mnogo lojnih žlijezdi fokusirano je u T-zoni. Na obrazima često se pojavljuju tamne mrlje, a oko očiju - prve bore. Jedna maska nije u stanju da uradi ono što mogu dvije, ili čak pet odjednom. 

Zato je tu multimasking. Multimasking je idealan za liječenje kombinovane kože i namijenjen je: normalnoj, masnoj, suvoj i dehidriranoj koži. U zavisnosti od doba godine i mjeseca, mogu se pojaviti lojne žlijezde, bore, crvenilo postaje izraženije. Ili sve odjednom. 

Istovremenu primjenu nekoliko maski možete izabrati u zavisnosti od potreba kože u svakom trenutku. Pogledajte se u ogledalo, ispitajte lice prstima da shvatite koje oblasti su masne, a koje dehidrirane. Ukoliko imate osjetljivu kožu, prvo isprobajte zasebno svaku masku. Ako sve prođe dobro i nema alergijskih reakcija, počnite sa kombinacijom dva proizvoda. 

Maske se nanose na čistu kožu, na kojoj je odrađen piling, čime se sprečava da aktivni sastojci prodiru duboko u epidermu. Maske sadrže uglavnom korisnu glinu, vulkanski pepeo, mulj sa dna mora ili razne kiseline. Nanose se nekoliko centimetara od kose i obrva ravnomjerno u neprozirnom sloju. 

Suva, neravna i koža koja je izgubila elastičnost obično se pojavljuje na obrazima i jagodicama. Ovdje je potrebna kremasta tekstura, koja vlaži kožu, vraća tonus i elastičnost. Takođe se može primijeniti na vratu, gornjim kapcima i usnama. Maske za ove oblasti sačinjene su od hijaluronske kiseline, biljnih ulja, vitamina C. Ako je koža na obrazima sklona upalama, primjenjuje se lokalna antiinflamatorna masku. Na primjer, maska sa cinkom. 

Ako se na čelu pojavljuju poprečne bore potrebna vam je anti-aging maska sa kolagenom. 

Za njegovane usne, naučili smo tajnu punijih usana od seksi Džesike Albe. Ona voli posebne hidrogel flastere, koji ne samo da učine usne glatkim, već i prostor oko njih. Međutim, takvi flasteri zahtijevaju nekoliko minuta ćutanja. 

Prosječno vrijeme zadržavanja maski na licu je 10 do 20 minuta. Pokušajte da budete u horizontalnom položaju, sa zatvorenim očima i da se opustite. 

Zaista, jedan od razloga zašto treba otići u salon ljepote je upravo nedosatatak ometanja.

Superžena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.