Crna Gora u suzama, poraz od Norveške
Foto:Beta/AP

Svjetsko prvenstvo u Danskoj

Crna Gora u suzama, poraz od Norveške

Rukometašice Crne Gore poražene su večeras od reprezentacije Norveške u dramatičnom četvrtfinalnom meču Svjetskog prvenstva rezultatom 25:26 (11:13).

Poslije velike borbe, brojnih preokreta, Norveška je eliminisala ''lavice'' rezultatom 26:25 i tako se plasirala u polufinale, gdje će igrati protiv pobjednika meča Danska-Rumunija. S druge strane, izabranicama Dragana Adžića predstoje mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta, a prolaskom među osam najboljih, crnogorska selekcija izborila je učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Riju.

Junak trijumfa Norveške bila je Nora Merka sa osam golova. Najefikasnije u crnogorskoj selekciji bile su Majda Mehmedović i Jovanka Radičević sa šest, dok je gol manje postigla Marija Jovanović.

Dvije selekcije do sada su igrale tri puta.  

Skandinavke su pobijedile u grupi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2011. godine (28:27) i finalu Olimpijskih igara u Londonu (26:23), a Crnogorke su se revanširale u meču za zlato na Evropskom prvenstvu u Srbiji (34:31).

Zanimljivo da su tačno prije tri godine “lavice” stigle do evropskog zlata, kada su savladale Norveženke nakon dva produžetka sa 34:31, osvetivši im se za poraz u finalu Olimpijskih igara u Londonu, kada su Skandinavke slavile uz veliki pomoć sudija.

Poljakinje i Holanđanke u polufinalu

Rukometašice Holandije i Poljske prve su se plasirale u polufinale Svjetskog prvenstva koje se igra u Danskoj.

U četvrtfinalnim mečevima Holandija je s 28:25 (15:12) nadigrala Francusku, dok su Poljakinje s 21:20 (11:9) pobijedile Ruskinje, bivše četvorostruke svjetske prvakinje.

Polufinalni mečevi na rasporedu su u petak, 18. decembra, u Herningu. Poljakinje i Holanđanke će o mjestu u finalu odlučiti u međusobnom dvoboju.

Zanimljivo je da nijedna od te dvije reprezentacije nikada ranije nije igrala u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.