Rukometašice Crne Gore večeras sa Angolom za četvrtfinale
Foto:Beta/AP

Svjetsko prvenstvo u Danskoj

Rukometašice Crne Gore večeras sa Angolom za četvrtfinale

Rukometašice Crne Gore večeras imaju priliku da se prvi put plasiraju među osam najboljih selekcija svijeta. Nakon sjajnih izdanja protiv Mađarske i Danske, i dva dana pauze, ‘’lavice’’ će se sa Angolom boriti za četvrtfinale šampionata u Danskoj.

Izabranice Dragana Adžića plasman u osminu finala izborile su kao prvoplasirane u A grupi, sa četiri pobjede i remijem. Takmičenje su otvorile neriješenim rezultatom sa Srbijom (28:28), nakon čega su uslijedile pobjede protiv Japana (29:23), Mađarske (32:15), Tunisa (37:26) i Danske 23:21 (12:7).

Sa druge strane, Angola je bila četvrta u B grupi, sa dva trijumfa i tri poraza. Doživjela je ubjedljive poraze od Švedske (37:23) i Holandije (37:24), a izgubila je i od Poljske 29:27 (12:15). Slavila je protiv Kube 38:23 (20:14) i u odlučujućem meču za plasman u osminu finala protiv Kine 32:29 (15:12).

‘’Angola ima šest igračica u sastavu sa Olimpijskih igara. Izgledaju mi brže i agilnije u odnosu na London, čini mi se da su još poletnije i samim tim zahtjevnije za čuvanje. Vjerujem da ćemo dobro otvoriti meč. Angolke će tražiti maksimalnu koncentraciju, jer su brze i nepredvidljive. Vjerujem da će djevojke zadržati dobar osjećaj i da je sve na nama’’, kazao je selektor Adžić.

Crna Gora i Angola treći put sastaće se na velikim takmičenjima, a oba dosadašnja duela pripala su našoj selekciji. Na Svjetskom prvenstvu Brazilu bilo je 28:26, a na Olimpijskim igrama u Londonu 30:25. Duel u Herningu počeće u 20 sati i 45 minuta.

Nedjelja:

Njemačka - Norveška 22:28

Brazil - Rumunija 22:25

Danska - Švedska 26:19

Holandija - Srbija 36:20

Ponedjeljak:

17.45 – Španija - Francuska

18.00 – Poljska - Mađarska

20.30 – Rusija - J. Koreja

20.45 - Crna Gora - Angola

Izvor:Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.