Crna Gora u Sea Dance festival ulaže pet miliona eura
Sea Dance

Crna Gora u Sea Dance festival ulaže pet miliona eura

Predsjednik Opštine Budva Srđa Popović i predstavnici Exit tima na čelu sa direktorom i osnivačem festivala Dušanom Kovačevićem, potpisali su danas u Budvi ugovor o dugoročnoj saradnji i to sve do 2026. godine.

Ugovorom je definisano da će ulaganje Sea Dance iz sopstvenih prihoda u narednih deset godina iznositi najmanje deset miliona eura, dok će Vlada Crne Gore i Opština Budva uložiti u razvoj festivala pet miliona eura.

 

- Današnjim potpisivanjem Ugovora osiguran je dalji rast i razvoj Sea Dance festivala i cijele Exit avanture. Od samog početka koncept festivalskog ljetovanja od Petrovaradina do Jaza pokazao je potencijal koji dugoročno može obezbijediti značajan rast turizma u obje zemlje. Posebno važna je vidljvost na globalnom, a prije svega na tržištu Zapadne Evrope na kojem se ostale svjetske destinacije nemilosrdno utrkuju za posjetioce. Čista vrijednost u brendiranju ovih destinacija, u sferi imidža Srbije i Crne Gore u svjetskim okvirima je nemjerljiva. Tu su i egzaktni ekonomski pokazatelji - Exit je od svog osnivanja u turističku privredu Novog Sada, Vojvodine i Srbije unio preko 120 miliona eura, dok je Sea Dance za samo dvije prve godine doprinio sa preko 20 miliona turizmu Crne Gore - izjavio je direktor Exit i Sea Dance festivala, Dušan Kovačević.

U saopštenju Exit tima se ističe da je ugovorom osiguran rast i razvoj Sea Dance festivala, sa ciljem da se u svjetskim okvirima pozicionira kao jedan od najvažnijih muzičkih festivala na morskoj obali.

 

- Za samo dvije godine morsko poglavlje Exit Avanture u Budvu je donijelo nagradu za Najbolji evropski festival u kategoriji do 40.000 posjetilaca dnevno uz titulu najbolje evropske plaže koju je Jazu dodijelio čuveni svjetski turistički vodič Lonely Planet. Premijerni nastupi svjetskih muzičkih zvijezda i posjetioci iz preko 40 zemalja svijeta u prethodne dvije godine etablirali su Budvu i Crnu Goru kao modernu svjetsku turističu destinaciju - stoji u saopštenju Exit tima.

 

Vlada Crne Gore nedavno je usvojila zaključak u kome se ističe da će Sea Dance u narednih deset godina doprinijeti turističkoj ekonomiji Crne Gore sa najmanje 100 miliona eura godišnje.

 

- U narednih deset godina kroz kapije festivala na Jazu proći će preko milion ljudi, dok će na festivalu u narednih deset godina nastupiti nekoliko hiljada renomiranih stranih i domaćih umetnika. Nekoliko hiljada predstavnika medija iz cijelog svijeta koji će posjetiti festival i Budvu, na osnovu dosadašnje statistike, objaviće preko 140.000 članaka, a emitovaće se više od 11.000 televizijskih priloga i najava - kažu u Exit timu.

Blic

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.