Na spavanje idete mokre kose? Evo zašto je to pogrešno!
Ilustracija

Tri problema

Na spavanje idete mokre kose? Evo zašto je to pogrešno!

Lijepa i njegovana kosa, imeperativ je mnogih žena, koje se na razne načine trude da je održe zdravom. Međutim, ako ste imale naviku da na spavanje pođete mokre kose, znajte da to nije nimalo bezazleno, te vam može stvoriti brojne probleme.

Predstavljamo vam tri problema, koja možete dobiti nakon spavanja sa mokrom kosom.

1.Podstiče razvoj gljivica

Jastučnice su idealno mjesto za razvijanje raznih bakterija, jer se na njima sakuplja mrtve ćelije i ulja kože, kao i grinje. Dodajte na ovo mokar peškir i toplotu i to je dovoljno za razvoj ovih dosadnih gljivica.

2.Izaziva glavobolje

Vjerovatno nijeste znali, ali se tjelesna temperatura u prvoj fazi spušta na temperaturu sobe u kojoj spavate, dok se u REM fazi povećava. Pošto je kosa uvijena u peškir, temperatura glava se ne može prilagoditi temperaturi tijela i to izaziva jake glavobolje koje vas mogu probuditi iz sna.

3.Kosa puca

Znate i same da je mokra kosa sklona pucanju, pogotovo ako je trljate peškirom ili češljate. Zbog trenja koje se stvara između peškira i kose je može izlomiti i učiniti je suvom.

Izvor: Zenskimagazin.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.