Damir Mulaomerović novi trener Cibone
Damir Mulaomerović novi trener Cibone

Nakon smjene Slavena Rimca

Damir Mulaomerović novi trener Cibone

Damir Mulaomerović novi je trener Košarkaškog kluba Cibona, odlučili su čelnici slavnog sportskog kolektiva iz Zagreba, nakon što je smijenjen Slaven Rimac poslije poraza od Budućnosti u Jadranskoj ligi.

"Rimac nije dobio otkaz zbog visokih poraza od Crvene zvezde i Budućnosti, nego zbog kikseva u susretima sa Krkom i Mega Leksom“, istakao je Aleksandar Aco Petrović, predsjednik KK Cibona.

"Cibona je važnija i od Ace Petrovića i od Slavena Rimca. Pri dnu smo tabele. Zadnje dvije ekipe ispadaju iz regionalne lige i morali smo napraviti promjene. Imamo razloga biti zabrinuti", istakao je on, prenosi Anadolija.

Tuzlak Damir Mulaomerović igračku karijeru počeo je u Sloboda Diti, u kojoj se afirmisao i kao doskorašnji trener ekipe iz "Mejdana“. Dres Slobode zamijenio je Ciboninim ratne 1994. godine i od tada je uzlaznom putanjom krenuo njegov blistav igrački put.

Hoće li kao trener uspjeti spasiti Cibonu ispadanja iz Jadranske lige biće uskoro poznato, pošto se Zagrepčani trenutno nalaze na pretposljednjem mjestu tabele sa  četiri pobjede i devet poraza.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.