Evo kako izgleda operacija promjene pola (VIDEO)
Foto: YouTube Screenshot

Pogledajte

Evo kako izgleda operacija promjene pola (VIDEO)

Evropsko društvo za urologiju objavilo je animaciju procedure promjene pola - tačnije animaciju odstranjivanja penisa i testisa i formiranja vagine i to tako da “nove” genitalije imaju i potpuno funkcionalan klitoris sposoban za orgazam.

Prije nego što se neko uopšte podvrgne ovakvoj operaciji, mora zadovoljiti nekoliko kriterijuma. 

Pacijent mora da dobije dva nezavisna odobrenja psihologa. 

Zatim, pacijent mora bar 18 mjeseci živjeti kao žena, primati hormonsku terapiju najmanje 12 mjeseci i zakonski promijeniti ime. 

Pogledajte kako izgleda operacija nakon svih tih procedura:

Istraživanja sprovedena nad ljudima koji su prošli ovakvu operaciju pokazuju da većina i nakon operacije uspijeva da postigne seksualni užitak. 

Istraživanje njemačkog Univerziteta Tibingen sprovedeno nad 24 pacijenta pokazalo je da su svi zadržali sposobnost doživljavanja orgazma i nakon promjene pola.

Dnevnik.hr/b92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.