Foto: Screenshot

Njemačka

"Tobogan smrti": Da li je ovo najopasniji luna park na svijetu? (VIDEO)

Imate li hrabrosti da se provozate u ovom njemačkom luna-parku?

Fantezilend, luna-park u Njemačkoj, s pravom se svrstava u najopasnije na svijetu, po ludim vožnjama. 

Ne baš uobičajen “tobogan smrti” nazvan Talokan najveća je i najopasnija atrakcija u ovom luna-parku, jer posjetioce od pada štiti samo pojas oko stuka i vrata. 

Onim hrabrijima je to možda dovoljno, ali mnogi se ne usude ni da pogledaju kako vožnja izgleda, piše "Njuzvik". 

Naime, o čemu se radi? Iako ga zovu “tobogan smrti”, on to baš i nije, jer se ne kreće po šinama. Međutim, najstrašnije od svega je to što se posjetioci tokom vožnje okreću naglavačke, dok ispod njih bukti vatra. 

S obzirom na to da je napravljen od metala, njegovo pokretanje stvara ogromnu buku, zbog čega je lokalno stanovništvo često pisalo peticije za zatvaranje parka. 

Ovaj luna-park, koji postoji od 1967. godine, godišnje posjeti oko 1,75 miliona posjetilaca iz cijelog svijeta.

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.