Koji sport najviše odgovara vašem horoskopskom znaku?
Foto: Thinkstock

Astro rekreacija

Koji sport najviše odgovara vašem horoskopskom znaku?

Lav voli tenis i automobilizam, Vaga pilates, Strijelac se s godinama ulijeni, a Ribama najviše prijaju joga i vodeni sportovi

Ovan 

Toliko ste dinamični i puni energije koju morate negdje da “ispucate”, da jednostavno prezirete odmor što se itekako odražava na vaše zdravlje. Potrebno vam je više sna, manje kafe, a na cigarete zaboravite, bez obzira što mislite da vaš organizam može sve da podnese. Biciklizam, tenis i fudbal su vaši omiljeni sportovi, mada uživate i u reli trkama. Srce vam, takođe brže zakuca već pri pomisli na rafting ili bandži skokove, ali čuvajte vašu slabu tačku, glavu.

Bik 

Pošto spadate u jedan od najizdržljivijih znakova, možete da se bavite svim vidovima rekreacije, mada vam najviše odgovaraju vodeni sportovi, na primjer, vaterpolo, akvabik, plivanje. Redovno vježbanje nije problem za vas jer ste uporni, pa je sve samo pitanje vaše odluke. Ako niste neki veliki ljubitelj gimnastike ili aerobika, više šetajte ili radite vježbe za vratni dio kičme, vašu slabu tačku. I radovi u bašti mogu vam prijati, a zbog urođenog osjećaja za ritam, ples može biti odlična rekreacija za vas.

Blizanci 

Vi volite raznovrsnost, a vaš nervni sistem “vapi” za opuštanjem, pa zato uvijek birate neki nov vid rekreacije, kako vam ne bi bilo dosadno. Prija vam i bilijar i dvoranski hokej, ali ćete se rado oprobati i u skijanju na vodi ili jedrenju na talasima. Ipak, vašoj prirodi željnoj promjena i druženja, odgovaraju grupni sportovi kao što su košarka, tenis, stoni tenis i mačevanje. Kad vježbate, vodite računa o pravilnom disanju, jer su pluća vaša slaba tačka.

Rak

Odgovaraju vam vježbe koje možete da upražnjavate kod svoje kuće, pa nećete pogriješiti ako kupite sobni bicikl ili stazu za rekreaciju. Pošto ste najčešće skloni gojenju, leže vam sportovi u kojima ćete sagorijevati kalorije, a ne povećavati mišićnu masu, pa su i plivanje i akvabik, idealan izbor za vas. Više se krećite i ako ste u mogućnosti, pecajte ili šetajte pored rijeke, jezera ili se brzim hodom uputite kroz neki lijep park u kojem ima i fontana. Stariji pripadnici znaka mogu uživati i u kuglanju ili boćanju.

Lav 

Tenis je sport kojim se uglavnom rado bavite, ali i plivanje, aerobik, u stvari, svaki sport koji vam daje priliku da s ponosom pokažete svoju fizičku ljepotu. Imate mnogo energije i želje za uzbuđenjima i aplauzima, pa vas “vuku” i automobilske trke, reli vožnje, ali možda biste ponekad mogli da se suočite sa činjenicom da nećete uvijek u svemu moći da budete najbolji. Bilo bi poželjno da upražnjavate i vježbe za kičmu koja je, inače, vaša slaba tačka.

Djevica 

Lako se zamarate, ali umijete brzo i da se odmorite, odnosno da nadoknadite utrošenu energiju, pa su svakodnevne šetnje savršena vježba za vas. Potrebno vam je da se tokom dana opustite šetajući kroz prirodu ili brzim hodom pored rijeke, a muški pripadnici znaka rado praktikuju jutarnji džoging. Odgovaraju vam i vodeni sportovi, pogotovo plivanje, a za ženske pripadnike znaka, akvabik.

Vaga 

Pošto ste vi ponekad raspoloženi za vježbanje i sport, a ponekad ne, bilo bi najbolje da osluškujete svoje tijelo. Za vas zato nisu naporni sportovi, a prijale bi vam jutarnje vježbe istezanja i jačanja leđnih mišića. Treba da pijete što više vode tokom dana, a uveče bi dobar izbor mogao biti, na primjer, zumba fitnes, džezersajz, aerobik ili ples. Rekreacija po vašoj mjeri može biti šetnja kroz prirodu ili baštovanstvo, a za ženske pripadnike znaka – pilates.

Škorpija

Vi morate da oslobodite svoju ogromnu fizičku energiju kroz sport, jer ste vrlo izdržljivi i uporni, idealni za maraton. Obožavate “adrenalinske” sportove poput slobodnog penjanja, planinarenja i splavarenja, a nemate ništa ni protiv borilačkih vještina. Volite i boks, ali luk i strijelu, odnosno sve aktivnosti koje zahtijevaju koncentraciju i pažnju. Nemojte koristiti sport kao izgovor za prikrivanje emocija, jer bi vam to moglo donijeti zdravstvene probleme.

Strijelac

Najbolji sportovi za vas su tenis, koji uglavnom obožavate bilo da ga igrate na terenu ili posmatrate sa sportske tribine ili na televiziji, i jahanje. Mlađi predstavnici vašeg znaka rado se bave sportom, ali se s godinama ulijene. Vi se zato i bukvalno možete razboljeti, ako se ne krećete dovoljno, pa je brzo hodanje kao stvoreno za vas. Sportske aktivnosti koje takođe volite su mačevanje i svi vidovi atletike.

Jarac 

Fudbal, planinarenje, trčanje i šetnja kroz prirodu su vaše omiljene sportske aktivnosti, ali pošto su vam koljena i zglobovi osjetljive zdravstvene tačka, vodite više računa o njihovoj zaštiti. Ako ste u zrelijim godinama, umjesto trčanja, pokušajte sa šetnjama ili plivanjem. Preporučuje vam se i gimnastika i “dens” aerobik, radi poboljšanja krvne cirkulacije. 

Vodolija 

Vi ste, uglavnom, dobri u svim sportovima, a naročito vam “leži” gimnastika. Privlače vas i ekstremni sportovi poput paraglajdinga, raftinga ili ronjenja. Odgovaraju vam sportovi koji zahtijevaju vještinu i razmišljanje kao što su, na primjer, mačevanje, stoni tenis, ali i šah, bez obzira koliko godina imate. Nisu vam nimalo strani ni skijanje, a ni tenis u kojem uživate bilo da ga igrate ili gledate.

Ribe

Vozite rolere, jer je to odlična vježba za vašu slabu tačku - noge, pogotovo listove i stopala. Hokej na ledu, klizanje, ali i skijanje takođe vam mogu prijati, mada bi trebalo da provodite što više vremena u vodi, pa zato plivanje i ronjenje mogu biti idealni načini rekreacije za vas. Zamjena za vodene sportove može biti joga ili neka od istočnjačkih vještina opuštanja i istezanja.

Novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.