Kobi Brajant u emotivnom pismu najavio povlačenje iz svijeta košarke
Kobi Brajant

Jedan od najboljih košarkaša modernog doba napisao pismo voljenoj košarci

Kobi Brajant u emotivnom pismu najavio povlačenje iz svijeta košarke

Jedan od najboljih košarkaša modernog doba i najbolji strijelac NBA lige Kobi Brajant (37) najavio je da se povlači iz svijeta košarke.

Nakon što je 20 godina proveo u dresu Lakersa, od 1996. godine, Brajant krajem ove košarkaške NBA sezone odlazi u penziju zbog brojnih povreda koje je dobio proteklih sezona.

Ovu odluku najavio je u pismu objavljenom na internet stranici, a koje je posvetio "voljenoj košarci".

"Kada smo se upoznali, bio sam dijete. Jednostavno moram da prihvatim tu činjenicu. Moje srce može izdržati, mozak takođe, ali tijelo kaže da je vrijeme za kraj. I to je uredu. Spreman sam te napustiti. Želim da to znaš. Želim da oboje uživamo u našim lijepim i ružnim zajedničkim trenucima. Dali smo jedno drugom sve što smo imali. Ono što si ti meni pružila daleko je veće od svega što sam ja učinio za tebe", navodi se u pismu na kraju kojeg piše: "Zauvijek te volim", prenosi Anadolija.

Njegova odluka u NBA prihvaćena je sa velikim žaljenjem.

Brajant je u svojoj karijeri zaradio pet naslova NBA prvaka, a tokom dvodecenijskog igranja na košarkaškom parketu osvojio je i dva olimpijska zlata. Na jednoj od utakmica postigao je 81 poen čime je ostao upisan u košarkašku historiju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.