Budućnost slavila protiv Sutjeske
Foto:KK Budućnost

Deseta pobjeda

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Košarkaši Budućnosti pobijedili su večeras u Podgorici posle produžetka Sutjesku sa 89:87(23:15, 23:24, 19:31, 13:18, 11:9) u poslednjoj nedeljnoj utakmici 12. kola regionalne Jadranske lige. Budućnost je time zabilježila desetu pobjedu i ostala sama na vrhu tabele.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Tadija Dragićević sa 21 poenom, a pored toga imao je 13 uhvaćenih lopti, dok je Bojan Subotić dodao 17 uz 10 skokova.

U ekipi Sutjeske istakli su se Nemanja Vranješ i Draško Albijanić sa 17 poena i sedam skokova.

Na klupi Budućnosti debitovao je trener Luka Pavićević, a njegova ekipa je u završnici regularnog dijela meča imala mnogo sreće, pošto Sutjeska nije iskoristila tri napada za pobjedu. Dvaput nije bio precizan Vranješ, a šut za tri poena promašio je i Aleksa Popović.

Tokom većeg dijela utakmice viđena je velika borba i dosta preokreta. Budućnost je u prvom poluvremenu bila bolji rival, ali je Sutjeska u trećoj dionici preokrenula, pa je meč ušao u uzbudljivu završnicu.

Trener Luka Pavićević je čestitao igračima na veoma teško izvojevanoj pobjedi.

"Znam da je položaj na tabeli večerašnjih rivali obavezivao nas na ubjedljiviju pobjedu. Međutim Sutjeska je veoma neugodna sa više igrača koji mogu znatno više da iskorače od trenutnog rejtinga i nadmaše protivnika. Mi imamo previše odsutnih igrača i nijesmo mogli da održimo željeni tempo igre. Preveliki pad u odbrani tokom treće četvrtine doveo je meč u pitanju. Zaista moram da čestitam momcima jer su smogli snage, ali i pameti u produžetku da dobiju utakmicu. Moramo da se oporavimo i pripremimo utakmicu sa Trabzonom koja nam je veoma bitna za plasman u Eurokupu“, kazao je Pavićević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.