U ovim zemljama je strogo zabranjeno pokazivanje grudi
Foto: Thinkstock

Top 17

U ovim zemljama je strogo zabranjeno pokazivanje grudi

Islanda, Rusija, Tajland, Malta...Dame koje vole da se oskudno oblače trebalo bi da paze šta oblače u sljedećim zemljama, jer će u suprotnom nadrljati...

Singapur

Zbog pokazivanja grudi provešćete i do 90 dana u zatvoru ili platiti 1.800 eura.

Irska

Irska ima dugu istoriju zakona inspirisanih Katoličkom crkvom, pa su kazne za golotinju u javnosti prilično visoke. Zbog pokazivanja bradavice u javnosti, možete završiti u zatvoru, ili s kaznom od 634 eura.

Rusija

Dok Vladimir Putin slobodno pozira golih grudi na snimcima sa godišnjeg odmora, žena koja se odluči da ga kopira platiće kaznu od 50 eura.

Island

Iako ga međunarodna zajednica hvali zbog osuđivanja bankara odgovornih za slom berze 2008. godine, Island je daleko opasniji za žene koje pokazuju bradavice u javnosti. Bjork je morala da pokrije svoje bradavice u video spotu, jer za razliku od ženskih, bradavice robota su dozvoljene.

Meksiko

Ako se usudite da pokažete bradavice u Meksiku, uhapsiće vas. Iako iz te zemlje dolazi Salma Hajek, Meksikancima je draže da vide pištolj u javnosti, nego grudi.

Brazil

Nikome ne smeta kad nacionalna legenda Ronaldo pokazuje svoje poveće poprsje u javnosti, ali kad to učini neka žena, policija reaguje. Kazne za pokazivanje bradavica kreću se od tri mjeseca do godinu dana u zatvoru uz novčanu kaznu.

Ujedinjeni Arapski Emirati

Ako neko vidi vaše grudi u javnosti, pripremite se na pola godine robije.

Turska

Kao da nije dovoljno što Turkinje koje pokažu grudi u javnosti kažnjavaju, u aprilu prošle godine turski premijer Bulent Arinč je predložio zakon koji bi ženama zabranio da se smiju u javnosti.

Monako

Čak se i princeza Šarlin kupa odjevena od glave do pete, kako slučajno ne bi pokazala previše. Da joj se to dogodi završila bi na sudu.

Malta

Ako ste mislili da je zbog toga što je Malta ostrvo u Mediteranu, mentalitet njenih stanovnika opušteniji, pogriješili ste. Kao i u ostalim zemljama s ovog spiska, pokazivanje bradavice koštaće vas slobode i novca.

Pakistan

Pokazivanje oružja je u redu, pokazivanje grudi nije. Kazna za njihovo pokazivanje je 200 rupija ili zatvor.

Tajland

Koliko je sistem vrijednosti u ovoj zemlji drugačiji svjedoči činjenica da ćete za pokazivanje grudi u javnosti platiti 12 eura, što je iznos koji vam je dovoljan da u toj zemlji unajmite prostitutku.

Sirija

U zemlji razorenoj ratom i dalje su jedan od najvećih problema žene koje ne žele da nose hidžab. Njima prijete drastične kazne, poput javnog poniženja, premlaćivanja, zatvora i novčanih kazni (koje najčešće ne mogu da plate, jer finansijski zavise od muškaraca).

Sudan

Ako svojom voljom pokažete grudi i ovoj zemlji, snaći će vas varvarska kazna od 50 udaraca bičem. Ironično, da bi se ova kazna sprovela skinuće vam gornji dio odjeće i ogoliti grudi.

Egipat

Uprkos činjenici da se među hijeroglifima nalaze hiljade žena golih grudi, u stvarnosti vam ne smije pasti na pamet da ih pokažete. Kazna za to je zatvor.

Maroko

U ovoj zemlji ulicom možete prošetati s pištoljem u ruci i nikome ništa. Međutim, ako žena prošeta golih grudi, biće osuđena na dvije godine zatvora i protjerana iz zemlje.

Irak

U ovoj zemlji važe slična pravila kao u Siriji. Žena koja ne nosi hidžab biće javno vrijeđana, pretučena, zatvorena i novčano kažnjena.

Prva.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.