Depilacija intimne zone: Izbjegnite svrab, crvenilo, posjekotine...
Ilustracija

Obratite pažnju

Depilacija intimne zone: Izbjegnite svrab, crvenilo, posjekotine...

Posjekotine, crvenilo, neprijatan miris, peckanje... Sve to mogu biti neželjena dejstva pogrešnog načina uklanjanja dlačica sa intimnog područja!

Ali, postoji način da ih izbjegnete, samo je potrebno da otkrijete nekoliko stvari i osjetljiva koža intimnog dijela ostaće glatka i nježna, a dlačice lijepo uklonjene.

Ukoliko praktikujete brijanje, za početak, odaberite brijač koji iznad sječiva ima lubrikant. Obično je u boji i zauzima tanku površinu tačno iznad sječiva, širine brijača. Ovaj dodatak pomaže da se spriječi iritacija kože i pruža dodatnu hidrataciju.

Takođe, imajte u vidu da je potrebno da koža bude mokra bar 7 minuta, kako bi se dlake omekšale, a vama depilacija bila lakša, brža i bez povreda i nus efekata.

Što se tiče depilacije voskom, najvažniji je odabir voska. Ukoliko koristite vosak koji je suviše lepljiv,izazvaćete viši nivo iritacije i pečata po koži, jer ćete morati jače da vučete, što koži nikako ne prija, naročito osjetljivoj poput intimnog dijela.

Pronađite vosak koji se manje lijepi ili ima dodatak poput lavande ili azulena, koji imaju umirujuće dejstvo.

Najmanje sedam dana prije depilacije voskom, izbacite iz upotrebe pilinge i proizvode za njegu kože koji sadrže kisjeline.

Ukoliko to ne učinite, rizik za oštećenje kože je znatno veći, a uključuje pucanje kože i krvarenje, jer ova jedinjenja čine kožu slabijom i podložnijom oštećenjima. Takođe, trudite se da depilaciju uradite nakon menstruacije, nikako tik prije ciklusa, jer će vas boljeti mnogo više.

Izvor: Stil