Prirodni lijek: Vitaminska bomba za bolju krvnu sliku (RECEPT)
Ilustracija

Jednostavna priprema

Prirodni lijek: Vitaminska bomba za bolju krvnu sliku (RECEPT)

Kod krvne slike nije važan samo broj crvenih krvnih zrnaca, već i nivo hemoglobina. Ukoliko je hemoglobin na niskom nivou, doći će do smanjenog prenosa kiseonika, a to će na kraju uzrokovati anemiju.

Narodna medicina nudi veliki broj različitih, prirodnih i efikasnih recepata kojima se postiže povećanje hemoglobina u krvi. Za ostvarivanje ovog rezultata treba se koncentrisati na one recepte koji uključuju sastojke bogate vitaminima.

Nemojte odlagati pripremanje ovog prirodnog lijeka. Prijaće vam njegov ukus, kao i neizostavni pozitivni učinak na zdravlje.

Sastojci:

200 ml meda
200 g oraha
200 g suvog grožđa
200 ml soka od mrkve
200 ml soka od cvekle
2 limuna
 

Priprema:

Operite limun, presijecite ih na pola i iz svake polovine uklonite sjemenke. Sameljite ih zajedno sa korom, osim ukoliko je limun prskan, a zatim tu masu stavite u staklenu teglu od jednog litra. Zatim dodajte med, sok od cvekle i mrkve i sve dobro izmiješajte. Potom dodajte mljevene ili sitno sjeckane orahe i suvo grožđe i ponovo promiješajte.

Pripremljeni eliksir čuvajte u tegli u frižideru.

Uzimajte po jednu kašiku ove smjese prije svakog obroka, tri puta dnevno. Još jedna dobra strana ovog lijeka jeste to što nema neželjenih efekata.

Nezavisne

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.