Autoput u Kalifroniji se

Pukotine, četiri i po metra visoke izbočine, procjepi i udubljenja

Autoput u Kalifroniji se "zgužvao", stručnjaci nemaju objašnjenje!(VIDEO)

Na putu kroz kanjon Vaskez postapokaliptična slika: pukotine, četiri i po metra visoke izbočine, procjepi i udubljenja! Nadležni još nemaju objašnjenje kako se auto-put „zgužvao“, jer nije bilo ni obilnih padavina niti zemljotresa koji bi mogli da izazovu ovakvu pojavu.

Dio auto-puta kroz Santa Klaritu, grad u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, za samo tri dana, pretvorio se u brdašca asfalta.

Sve je počelo malom pukotinom na putu kroz kanjon Vaskez. Međutim, ona se vrlo brzo pretvorila u scenu iz postapokaliptičnog blokbastera.

Lokalne vlasti reagovale su brzo zatvaranjem puta, što nije spriječilo znatiželjnike da dolaze do „kovrdže“ auto-puta kako bi je osmotrili i fotografisali.

Nesvakidašnji prizor privukao je neke i kao prirodna rampa za vozače skejtborda, interesantna dionica za ekstremne bicikliste.

Problematičan dio puta dug je 60 metara, a neki djelovi se uzdižu i do četiri i po metra iznad prvobitnog nivoa. 

Profesor Džeremi Bojs sa Univerziteta UCLA kaže da je nejasno šta je izazvalo fenomen: „Nije bilo olujnih kiša koje bi pokrenule ovakve promjene, niti zemljotresa“.

Narednih dana trebalo bi da stigne objašnjenje, najavljuju stručnjaci ističući da se provjeravaju sve opcije. 

RTS

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.