Rožaje: Na proljeće počinje izgradnja etno sela

Turistički kompleks broj jedan u regiji

Rožaje: Na proljeće počinje izgradnja etno sela "Jela"

Rožaje bi, po svemu sudeći, ubrzo moglo postati značajna turistička destinacija u regiji, čak veća nešto što je bilo sredinom 80-tih godina.

Ubrzan razvoj planinskog turizma na Hajli, ponovno oživljavanje ski centra Turjak, najave o izgradnji izletišta "Vrelo Ibra" i valorizaciji projekata na Štedimu, u naredne četiri godine može značajno potpomognuti nova vrsta turizma koja do sada nije bila prisutna u Rožajama.

Na proljeće naredne godine, planiran je početak radova na prvom etno selu u Rožajama. Veliki turistički kompleks "Jela" u naselju Crnja na regionalnom putu prema Kosovu, investicija je "Jela Komerca" Muamera Dedeića, prenosi Rožaje Free Press.

Radovi na pripremi terena su u toku. Etno selo će imati više desetina objekata različite namjene smještenih nadomak grada u potpuno prirodnom i očaravajućem ambijentu.

Više restorana, dječije igralište, sportski tereni, bungalovi, indijansko naselje, bazen, otvorene terase, osmatračnica i još mnogo toga je u planu izgradnje u novom turisitčkom kompleksu.

 Amel Dedeić Iz Turističke organizacije Rožaje smatra da će etno sela "Jela" biti turistički kompleks broj jedan u regiji.

Dedeić ističe da su u pitanju velika sredstva koja treba uložiti u ovaj kompleks za koji je potrebno i vrijeme te da očekuje da će projekat u potpunosti biti realizovan u naredne četiri godine. Etno selo imati stotinak smještajnih jedinica, kazao je on za  Rožaje Free Press.

Podsjećamo, "Jela Komerc" je ovogodišnji dobitnik međunarodnog priznanja "Stvaratelji za stoljeća" koje je dodiljeno za doprinos u razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.